2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章 陪月勳章

我12W3果時去C+照過一次US~~醫生話暫時睇唔到, 但以目前睇似係女~~
我尋日15W3返屯院照US~~姑娘又係話睇唔清楚~~因為BB Q住左腳~~但見到BB下面有D"令令"地~~我問佢"令令"地即係咩呀?!佢話即係可能係仔~~但太細睇唔清楚~~ mouth:
我第一胎係女~~所以今胎係仔就安心收爐啦~~可惜...
又要等多1個月去照結構先知~~好漫長~~等到頸都長~~
BB真係想保持神秘感呀!!
有無媽媽有類似經驗呀?!有D話女,有D話係仔嫁?!
12W3其實睇到仔未呢?! =.=" 而家都仲未知仔定女呀!!

複式洋房

回覆 回覆:tc78的帖子

恭喜,我要女女女!

大宅

我係女

別墅

YUSIKI 發表於 12-4-19 23:03
恭喜,我要女女女!

多謝, 祝您生個健康活潑的乖乖女啦!!!

別墅

畀面勳章 陪月勳章

想問下照到bb仔既媽媽,你地照us時係咪會見到bb既JJ?定​係有其他特徵?
因我今日睇醫生,佢由下面影,我見到兩粒野分開的,未見到JJ時醫生已經影左第2度~~但佢話見到JJ,係男仔。

別墅

引用:想問下照到bb仔既媽媽,你地照us時係咪會見

原帖由 wendy25630 於 12-04-20 發表
想問下照到bb仔既媽媽,你地照us時係咪會見到bb既JJ?定​係有其他特徵?
因我今日睇醫生,佢由下面影,我 ...
15weeks已經見到有jj同袋袋普通例檢,不過都照左五分鐘,醫生仲比我睇佢個腦同放大塊面由頭到腳每個位放大睇!

大宅

回覆:有冇jm已經知道係仔仔定女女呀?

15wk3days, yesterday dr said most likely it's a gal. Will confirm at structure on my 2th week. I will start shopping after that. Hope everything is okay la! Can't release my worries till structure done and baby everything confirmed alright

複式洋房

我前幾日去廣華照Oscar時, 姑娘話未照到, 我下星期13週時會返私家覆疹, 希望到時私家照到啦.

子爵府

15週几, 剛剛星期六照咗, 90%係仔

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

別墅

14weeks多d... 醫生話, 佢都想睇, 但睇唔到....

複式洋房

我12週既時候照oscar, dr.話7,8成係仔.
不過都係要等5月照埋結構先firm呀, 好心急呀~

大宅

回覆:有冇jm已經知道係仔仔定女女呀?

11周半時我個中醫都話多數係仔,12周半去照東區Oscar 時個唔知醫生定技師照左好耐先度倒頸皮,其間又唔出聲,等好好驚有啲咩事,問佢睇唔睇倒男女就照hea咁答我「咁早未睇倒!」

yikaho  你嘅東區情況同我嗰個一樣, 係咪戴眼鏡斜視男醫生?  發表於 12-4-24 12:07

複式洋房

我14W去照﹐佢坐咗係度﹐照唔到﹐不過醫生同我講估係女﹐我當時即刻笑咗出嚟!

大宅

回覆 pypn 的帖子

好似係4眼呀... 我都唔知佢會唔會其實度得唔準, 但係唔想煩所以唔叫我行一陣再照.... 我望落阿b好似側側地身... 但係我真係唔識睇...

我都有諗, 就算遲d醫生俾我照結構, 如果又咁, 都唔知信唔信得過...

遲d先算 lo

別墅

回覆:tc78 的帖子

你睇開邊個醫生?我都想照多次仔定女。

大宅

有冇jm已經知道係仔仔定女女呀?

我去照結構時,亞B都係夾住,醫生要用個照聲波探頭落我個肚到佢係咁意鬆一鬆,醫生見有啲嘢凸出都話九乘係仔,佢地都唔敢百分百話係仔

首頁

尾頁

跳至