家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔該幫我計下抵唔抵?

如每年保費$100000, 只需投五年(即$500000), 20年後可取回~$1285000.

洋房

Re: 唔該幫我計下抵唔抵?

2mings:
都無話抵唔抵,照你咁講,你覺得7%左右回報好唔好?但其實回報都可以做得好D既!!

大宅

請問仲有乜好介紹? Thanks! :-P

伯爵府

2mings 寫道:
如每年保費$100000, 只需投五年(即$500000), 20年後可取回~$1285000.

呢個計劃 IRR (Internal Rate of Return) 係 5.37%. 請問幾多係保證?

洋房

2mings 寫道:
請問仲有乜好介紹? Thanks! :-P

pls check PM!!

大宅

保證得$616850, 預期係$668150.

遙遙爸爸 寫道:
[quote]
2mings 寫道:

呢個計劃 IRR (Internal Rate of Return) 係 5.37%. 請問幾多係保證?[/quote]

侯爵府

冇話抵唔抵架wor :lol:
謙謙在2004年10月29日出世了!

大宅

咁有冇唔抵先?

戇居SBB 寫道:

伯爵府

2mings 寫道:
保證得$616850, 預期係$668150.

保證部份回報以 IRR 只得 1.17%.

宏利有一儲蓄計劃, 5年供款每年 $10萬, 第20年全數可取 $1209636 (保證現金連利息達 $843797, 紅利及利息 $365839).

複式洋房

羊毛出在羊身上 ! 保障額根本是一個支出,如果你想搵的低的話,那要找一些沒有人壽保險成份的儲蓄回報當然會多一些啦 !

2mings 寫道:
咁有冇唔抵先?

[quote]
戇居SBB 寫道:
[/quote]
定期人壽保險大比併 危疾保險大比併 [url=http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=393822&forum=39&start=90&viewmode=flat&order=1保險公司及銀行教育儲蓄大比併[/url] [url=http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=385555&forum=39&231?topic_id=267288&post_id=3659144&order=0&viewmode=thread&pid=0&forum=39#365914418家醫療保險大比併[/url]

首頁

尾頁

跳至