跳至

首頁

尾頁

複式洋房

衰仔..成日唔肯食野,食野一係吐番晒出黎,一係發脾氣狂喊掉野..激死我喇...!!!!飯又唔食,粥又唔食,又唔中意食肉,,,
一味剩係識得食餅同面包...就黎激死我啦..><

男爵府

環保接龍勳章 陪月勳章 爸B勳章

回覆 haupui 的帖子

BB都有厭食期的,上個月我家細女都系甘~~唉,好煩,都係11年1月的,好百厭~

大宅

回覆:haupui 的帖子

你如果屋企冇買餅同包佢就冇得食啦!想吸引BB食飯同粥可以加日本薯仔、日本南瓜、日本蕃薯、節瓜、西籣花。我囝囝好鐘意食因為甜,有時唔食飯&粥可轉食米粉、ABC粉、通粉、上海麵等等。

複式洋房

你唔好買佢仲意的面包和鉼,佢餓的話自然就會吃飯,我的女女有時就係,餓佢一陣,又餓唔壞佢。

大宅

我個仔都係咁架!mouth:但正餐我唔會比其他野佢食,如果佢唔肯食就由得佢。要比佢知道,唔食就會無得食,要等到下一餐先再有得食。久而久之,佢就乖乖地食哂碗飯,仲要自己畢黎食架!

大宅

haupui 發表於 12-3-30 13:53
衰仔..成日唔肯食野,食野一係吐番晒出黎,一係發脾氣狂喊掉野..激死我喇...!!!!飯又唔食,粥又唔食,又唔中意 ...
哈哈咁似我個囡嘅

別墅

引用:衰仔..成日唔肯食野,食野一係吐番晒出黎,一

原帖由 haupui 於 12-03-30 發表
衰仔..成日唔肯食野,食野一係吐番晒出黎,一係發脾氣狂喊掉野..激死我喇...!!!!飯又唔食,粥又唔食,又唔中意 ...
我囡囡都係鐘意食面包同餅,激死

民房

回覆:haupui 的帖子

我阿囡都係咁

首頁

尾頁

跳至