2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大仔才兩歲,阿妹出世以後勁痴我,朋友說因小氣,會出現爭寵現象,叫我盡量表現得公平及不要因妹妹出世後不理佢。但當佢見到我餵妹妹飲奶,佢就要扭我抱佢,我試過解釋,又試過左閃右避,但有時見佢大喊,喊到我心都實哂,唯有抱下,點知抱左幾次,呢兩日覺得子宮位隱隱作痛及拋下拋下既感覺,依家好驚子下垂,你地有冇咁既情況?都唔知點算...

大宅

回覆:第二胎的媽咪,你地有冇抱其他小朋友?

我大囡五歲都係咁,何況兩歲。怕抱到子宮下垂,可以坐低先抱,或者陪佢玩多d。

男爵府

第二胎的媽咪,你地有冇抱其他小朋友?

我個大囡得16個月,佢都識得呷醋,好彩target唔係我,而係婆婆!所以我可以專心照顧細B

男爵府

我個大囡得16個月,佢都識得呷醋,好彩target唔係我,而係婆婆!所以我可以專心照顧細B

男爵府

回覆 回覆:kk0626的帖子

你就好啦,跟婆婆,我個仔本來都好跟婆婆同工人,但生左阿女後就慢慢唔肯跟,依家直頭成隻樹熊咁,痴到我實!我有嘗試同佢玩下,點知玩一陣又撲埋來要抱,搞到我鬼死咁累,真係唔知點算....

男爵府

陪月勳章

我大仔歲半,距會不知所措同扁嘴喊

男爵府

陪月勳章

大仔可能嬲,唔踩我

大宅

我仔歲半之前痴開婆婆同老公,生左囡囡之後,成日要我同佢玩及抱,我囡又2個鐘飲一次奶,我仔跟住我囡起身又要飲奶,好彩我媽攪個仔,但佢一起身就唔瞓,攪到休息時間都無,真係好辛苦!人都癫!今次坐月仲衰過上次!

男爵府

引用:你就好啦,跟婆婆,我個仔本來都好跟婆婆同

原帖由 yaub2010 於 12-04-01 發表
你就好啦,跟婆婆,我個仔本來都好跟婆婆同工人,但生左阿女後就慢慢唔肯跟,依家直頭成隻樹熊咁,痴到我實!我 ...
但大嗰個唔揾你嗰種感覺又好心up

男爵府

引用:你就好啦,跟婆婆,我個仔本來都好跟婆婆同

原帖由 yaub2010 於 12-04-01 發表
你就好啦,跟婆婆,我個仔本來都好跟婆婆同工人,但生左阿女後就慢慢唔肯跟,依家直頭成隻樹熊咁,痴到我實!我 ...

男爵府

引用:我仔歲半之前痴開婆婆同老公,生左囡囡之後

原帖由 盧BB 於 12-04-01 發表
我仔歲半之前痴開婆婆同老公,生左囡囡之後,成日要我同佢玩及抱,我囡又2個鐘飲一次奶,我仔跟住我囡起身 ...
係呀,佢以前冇咁激架,阿妹一出世就慢慢唔同晒,痴到我暈,起左身又唔肯再瞓,搞完個女又要搞佢,累到有時企向到都差d瞓得著。我依家最怕子宮下垂,因呢個禮拜下面開始有d隱隱作痛

男爵府

引用:Quote:原帖由 yaub2010 於 12-04-01 發表你

原帖由 kk0626 於 12-04-01 發表
冇錯,有時見到佢大喊,自己都會想喊,好心痛

大宅

我都係抱完大仔,红都見多左,我估唔會甘易自宮下垂掛!但唔抱唔得

大宅

回覆:第二胎的媽咪,你地有冇抱其他小朋友?

我都係呀,阿仔好似嬲左我咁,我心痛(>_

大宅

回覆:kk0626 的帖子

我大囡2歲半,好在都係痴99~

首頁

尾頁

跳至