自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

巨真系好煩,咩事都要比意見都要理都要管下,我大女吃咩送都要比意見,我女著咩衫又比意見,我買親d衫比我女著都話唔好睇,成日要我女著巨女送果d,我下星期准備開刀生,之前醫生比時間我去"簡"開刀問巨,"簡"邊日好巨又話你問你媽啦,我無意見..好啦,我媽"簡"左啦,又話果日唔好,黑色星期五,真系火都黎,仲要系講左幾次經常講住話果日唔好日,真系好煩,又鐘意比意見但又成日話無所謂,人地出左意見就成日系度"俄",生左坐左月快快出黎穩工做,對住巨我真系會顛,但我又擔心我大女無餐吃得好,成日生果當正餐,又糖又朱古力,雪糕塞巨吃...我又唔想出聲話巨

Anpanmama  why 唔 post 响  婆媳 版?  發表於 12-4-2 23:58
manicheung    發表於 12-4-2 23:29

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

99十個有八個都係咁架喇...當笑話聽完咪算囉...唔好激親自己~

大宅

BK Milk勳章

回覆:我99好煩呀,借個位呻下

叫你99出來認識下我99,同道中人

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆:精靈BB女 的帖子

同住

精靈BB女  yes  發表於 12-4-2 23:53

大宅

之前系香港分開住,關系都好好,仲成日傾電話,依家移民左過黎一齊住就問題多多啦,之前系香港聽的親戚講奶奶d野我都唔覺巨系甘樣,但依家我真系明白啦.....

大宅

諸多事實轉頭又話無所謂

大宅

我老爺仲經典,抱我女去公園玩唔鐘意過紅綠燈ga,就甘衝過去,我奶奶話巨,巨居然話d車會見到公園仔啊伯ga啦...lee樣野我已經多次同C6講,講完話完結果都系一樣...哎...你話我點放心去番工交兩件比巨地湊呀

男爵府

同你老公傾下啦

精靈BB女  同C6講左好多次,巨都同我講無辦法,話唔聽  發表於 12-4-3 00:02

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

精靈BB女 發表於 12-4-2 23:56
我老爺仲經典,抱我女去公園玩唔鐘意過紅綠燈ga,就甘衝過去,我奶奶話巨,巨居然話d車會見到公園仔啊伯ga啦... ...
不如你轉去婆媳版呻啦!
果邊你會多啲feed back!!!

珊瑚宮

意見任俾,做乜還是我選擇。試多幾次就知機啦,使乜吵。

精靈BB女  系呀,我都系抱住lee種心態,個女系我生唔通吃咩,著咩衫我都要得你同意咩  發表於 12-4-3 00:23

大宅

回覆 精靈BB女 的帖子

其實好多99都係咁, 我99以前都中意管我d家事, 不過佢e+冇得管lu, 有d掛住佢.
你同唔同99住架 ? 唔同住就俾面你老公, 忍左佢la.

精靈BB女  一齊住呀,我都唔會同巨吵,忍左巨就算啦,唔想搞到面阻阻呀  發表於 12-4-3 00:21

大宅

我今晚終於忍唔住同99講左,如果62帶女出去玩唔睇燈過馬路,就無帶巨出去啦,由得ar女系屋企扭計啦..我99話62唔帶巨出去就無人帶巨去玩,我話總好過甘危險吖ma,99無聲出,我話真系唔好博,太危險啦d人真系唔一定睇到你衝出馬路ga,廣告都有得睇啦,你唔顧自己都顧下個孫啦...我99沉左一下,話甘好啦,由得你女系屋企喊扭計都唔好比62帶巨出去啦!我話系啦....今晚我做左衰人啦,但為左個女我寧願做衰人都無所謂啦....

大宅

回覆 精靈BB女 的帖子

一齊住就真係煩D, 可唔可以搵你老公出面 ? 始終由仔同6299講會易話為, 由新抱講ga話, 實唔啱聽架!

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

唔好咁上心,自己就會開心d

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

開刀問巨,"簡"邊日好巨又話你問你媽啦,我無意見 <----- 直程唔洗問啦, 攞來煩.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一齊住, 佢又願意幫你湊兩件,已經功德無量鳥,
其他果D野, 隻眼開隻眼閉就算啦, 唔係會比人激C架

大宅

回覆 milimili 的帖子

我C6好衰ga,我同巨呻左N次,巨就系同我講巨老豆系甘性格ga啦,改變唔到啦...如果巨同62講仲會吵架,我去講62仲會聽下...激死我啦

首頁

尾頁

跳至