美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

囡囡快十歲,見佢塊臉開始有淺灰色細點點,唔知係唔係色素積聚?請問可以用咩護膚品? 平時又可以用咩平靚正方法來護理皮膚呢?由細到大,我都只用 Johnson's baby lotion 同佢塗臉。

Please share. Thanks.

複式洋房

十歲仲好細個!! 清潔做得夠就ok,最好用天然係洗面產品

男爵府

回覆 sukihon0 的帖子

什麼天然係洗面產品?

Please share. Thanks.

複式洋房

回覆 回覆:Flying-Man的帖子

我自己就用緊dhc果隻mild soap

男爵府

回覆 sukihon0 的帖子

由細到大我都只是用清水同佢洗臉,足夠嗎? 我自己對臉部護理一向都不太注意,所以唔知有咩護膚品啱囡囡而家用, 佢都易敏感的. Please share. Thanks a lot.

子爵府

可以試吓Fancl, 話晒無添加, 少d機會引起敏感. 早排天氣變, 我塊面成日痕(可能因我化粧), 用咗佢落粧油, 隻洗面粉同lotion後改善咗.

複式洋房

我諗應該夠,小朋友本身皮膚好新陳代謝又快,但如果佢果日出好多汗塊臉好油,你就用洗面產品同佢洗下啦
敏感肌既產品我唔太熟,因為我本身唔係敏感肌 sorry

大宅

美囯牌子kiehl s有b b 系列,應該啱你女兒

首頁

尾頁

跳至