論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

末夠一個月,有一天同太太講想返印尼已收拾行李.....
話5適合家中照顧倆個小朋友(4YRS/20M)家中有婆婆幫手
工人向agent講工作經驗4年馬來西亞(照顧一個老人家,湊2小朋友)
2年台灣經驗照顧兩老人
到港後接返家後話5識煮送只識煑反,嘔血,唔知揾蠢?
之後問她馬來西亞有照顧小朋友,同煮送,佢話4年全部係老闆餐館洗碗都算
台灣照顧老人家
當初選佢agent free貴$200都冇所謂
工人話要走我就通知agent........職員話5可以話走即走,(可能未還清$)
如果即走倍一個薪金,當然5可以,因保障工人..........
我問 :agent當初選佢agent free貴$200點解......
agent 答:公司抉定我5清楚
我想問大家知5知印印工作經驗真定假?
印尼有上堂學煮送/湊小朋友?
嘔血

333s  菲/印好多可作假.外傭說的最多信3成. 非唔識, 只是唔識可少做1件事.  發表於 12-4-5 07:51

複式洋房

回覆:eric3383 的帖子

聽agent 講因為香港缺外傭,印印一入training centre 即可 interview, 好快有人請,求其train 一兩個月已到港,所以質素好差!以前是train 左兩三個月才in, 來港時已train 起碼五個月,差好遠!

佢地d 工作經驗不可信,就算是真都未必啱洗,因好多在中東做,文化同我地差異好大,佢地要求亦不高。

333s  外傭是它們出售產品, 即interview, 即售, 即收款, 做生意想要的! 冇人跟錢作對  發表於 12-4-5 07:54

禁止訪問

回覆:未夠一個月的工人

首頁

尾頁

跳至