親子旅遊

跳至

首頁
34567...23

尾頁

公爵府

回覆:ming2 的帖子

唔該晒ming2好詳盡呀!嘻嘻,不過可能我多問題得滯,你答漏咗我點解好多人住幾晚Sentosa會轉酒店出town住?除去zoo較方便,係咪為食同shopping?

Travel between Sentosa and town,係咪有巴士/其他public transport?單程需時約多少?

Underwater World 同Wild Wild Wet好似唔係Sentosa內的attractions,點去架?

你有無玩Megazip Adventure Park?我上網見d相好似好好玩咁?

另你玩Segway係玩fun ride定Eco Adventure?知唔知有咩分別?我見收費分別係$12同$38,相距甚遠。

我打算六月尾去,因我仔六月尾就放暑假,我希望七月前可以平d.視乎老公請唔請到假,如果唔得就焗住七月同人迫又貴,或者我嘗試下自己獨力帶亞仔,淨係驚辛苦到虛脫返來。mouth:

大宅

danielboy 發表於 12-4-14 08:32
唔該晒ming2好詳盡呀!嘻嘻,不過可能我多問題得滯,你答漏咗我點解好多人住幾晚Sentosa會轉酒店出town住? ...

其實我都有呢個問題, 如果全部住哂sentosa, 只有2日出city玩同食, 係咪都方便? 車程同車貴5會5耐好多同貴好多?

別墅

我地去四日都淨係住Sentosa Shangri-la.佢地有free shuttle bus出Harbourfront (即vivo city隔離).又可以坐free beach tram 到beach station 坐Sentosa express 出vivo city 都好方便。

別墅

Megazip 唔知係咪close左.因為完全見唔到人玩.我地本來想玩不過唔夠時間.

禁止訪問

醒目開學勳章

引用:Quote:fungyee 發表於 12-4-12 09:10 Hi mi

別墅

Underworld water 係Sentosa Shangri-la 隔離,just 5 mins walk. Swim with the dolphins 每日只得8個quota, 一定要盡快book.

Ifly綱上最遲14日前book.

公爵府

回覆:bowlinghead 的帖子

唔該晒,咁仲有咩要book?吓?如果Megazip Adventure Park close咗....我想喊囉,我想玩樹林feel嘅abseiling:
請問你Sentosa住邊間?

別墅

我地係住Sentosa Shangri-la,係Sentosa 最入面。由酒店可直接行去沙灘。

佢地每20分鐘有free shuttle bus出Harbourfront (即vivo city隔離).又可以坐free beach tram 到beach station 坐Sentosa express 出vivo city 。

公爵府

回覆:bowlinghead 的帖子

是否Sentosa入面所有酒店都有free shuttle?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

引用:Quote:pekkle321+發表於+12-4-13+00:43+我2

原帖由 ming2 於 12-04-14 發表
你月尾去,而家仲未book到酒店??我個時早成個月book架啦...希望你搵到理想0既酒店啦.. ...
改左日子去啦!老公都係想囝囝有得玩人造沙灘,依家問緊幾時有房!
我想問我囝囝得21個月,USS有咩啱玩呢?
仲有我會去day zoo, 值唔值去埋night zoo?
你有冇去bird park? Suggest 去嗎?
今次第一次同仔去旅行,好想plan得好好!
我暫定行程,幫手睇下會唔會太密?
有冇咩食好介紹?thx alot!

Day 1:
14:10 到Singapore 去hard rock
16:00 酒店游下水
18:00 underwater world
19:00 dinner

Day 2:
10:00 USS
19:00 vivo city dinner + 行街

Day 3:
09:00 Day Zoo
19:00 Night Zoo

Day 4:
11:00 Bird park
14:00 Sands lunch+ 行下
15:00 Duck Tour
17:00 Singapore Flyer
18:00 老巴剎dinner

Day 5:
10:00 游多次水
12:00 Check out
13:00 lunch
14:00 luge
15:00 行沙灘
16:00 攞行李
19:00起飛回港

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

公爵府

回覆:ming2 的帖子

唔該晒,咁我會考慮住晒Sentosa,因我係超級爛玩王,shopping唔係我主菜。MegaZip我驚依家唔玩再老d血壓高心臟病玩唔到,所以好想玩。亞仔應同你大女差不多,就快10歲,Segway佢話Fun Ride小兒科,想玩環島一圈喎。

大宅

ming2 發表於 12-4-12 10:53
至於SQ小朋友禮物,初初空姐都冇俾架...不過阿囡係咁叫我問空姐,我咪問空姐有冇小禮物lor...跟住佢地就拎左個d小禮物俾我囡啦...仲有一個旅行牙刷架

我去新加坡坐cx, 去的時候問空姐有沒有小禮物比小朋友, 佢反問我想要甚麼禮物, 我便問有甚麼禮物可以選, 她竟然說:送你一副撲克牌, 好嗎?, 我的反應係mg:" />

而回程的時候, 見空姐周圍派kids pack, 但我個仔沒有, 便問佢, 佢話:要check下仲有沒有, 因為kids pack係比3-5歲的小朋友 , 但佢之後係沒有回覆我, (我個仔雖然10歲, 但好細粒的)

以前坐cx去日本, 去同回程都有kids pack, 雖然d 禮物(對我來說)無甚麼用,但當呀仔沒有時, 佢極之失望, 剛好佢前面位小朋友係5歲, 有kids pack, 我個仔就恨到眼濕濕

MariaTsui  我坐CX去澳洲都有此情況.  發表於 12-4-28 21:20

大宅

ming2 發表於 12-4-14 21:02
其實sentosa入面D車都係免費,而我住hard rock佢地仲有俾張sentosa express tickets俾我地,可以三日免費無限 ...

我想問下如果住Hard Rock,個張sentosa express tickets去那裏取呢?Thanks a lot!
你們應該一無掛慮;要在禱告中把你們所需要的告訴上帝, 用感謝的心祈求。上帝所賜那超越人所能理解的平安, 會藉著基督耶穌,保守你們的心懷意念。(腓立比書4:6-7)

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁
34567...23

尾頁

跳至