夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

會否有緣做到夫妻,但冇緣一生一世?

我成日諗, 如果老公有第3者, 佢發覺對方才是真命天子(好似林子祥同葉倩文咁呢<=== 明知人地有老公), 原配係咪真係要成全對方?

我想問下你們會點選? 同歸於盡? 哀求? 認命退出?

希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

公爵府

Re: 會否有緣做到夫妻,但冇緣一生一世?

if 老公好似林子祥咁, 識左第二個, 我會放棄, 唔講得話成存對方, 因我無咁偉大. 同歸於盡對大家無好處. 哀求? 咁ga貨色我唔會bor, 鐘意咪拎去law~
林子祥+葉倩文 :tongue:
恭賀新禧,迎春接福!

公爵府

講得o岩呀...緊係應該要放手啦,點可以同人分享個老公喎,始於你話"會否有緣做到夫妻,但冇緣一生一世"咁就緊係有機會啦,無野可以保證一世架ma,只可以話希望&盡自己既全力lor

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

其實有時d野, 真係唔行到去, 都唔知會點做!!

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

可能佢老婆都發覺佢同佢老公都唔
love

大宅

Mrs.Chan 寫道:
if 老公好似林子祥咁, 識左第二個, 我會放棄, 唔講得話成存對方, 因我無咁偉大. 同歸於盡對大家無好處. 哀求? 咁ga貨色我唔會bor, 鐘意咪拎去law~
林子祥+葉倩文 :tongue:

agree, 以前我好仲意林子祥同葉倩文既, 而家, 叫佢地去吃米田共啦.

洋房

如果換咗係我,我會俾機會自己揾0固好男人. 我覺得婚姻要兩個人去經營的.任何一方不想一生一世了,就不必強求.

大宅

點解要同歸於盡呀???? 呢個世界又唔係得番佢一個男人...而最緊要我覺得係,佢都唔再愛你, 唔要你的話....你點哀求都係冇用o架啦...... 女人, 最重要係識得錫自己, 對自己好...

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

talkative 寫道:
[quote]
mclam 寫道:
其實有時d野, 真係唔行到去, 都唔知會點做!!

agreed[/quote]

都係咁諗!!
2000-12-2 --日鋒-- 2004-12-16--日晴-- 2004-12-16--日宇-- 2002-12-4 --日朗-- 家有四個小魔怪

男爵府

好媽媽勳章

我諗我會認命退出,勉強o係埋一斉都冇幸福,至於同歸於盡? 哀求? 根本冇意思∼∼

複式洋房

我就選擇左放手 冇謂拖住冇幸福
我最愛我扁扁,QQ ,冬冬 有佢o地我就心滿意足 ;-) :-D :-P

民房

咁如果係個女方果面有問題呢?
覺得同佢一齊果種感覺真係完完全全冇晒....但係又有小朋友....

唔通下半世就要這樣過嗎?

大宅

我會成全佢地o羅, 都係o個句, 只要比贍養費 :mrgreen: .
林子祥+葉倩文 :tongue: 看看可以玩得幾耐.
林億蓮....已經有報應啦! (在此向佢既fans致歉 .)

洋房

如果真有咁一天,我都會選擇退出,既然個心都唔係我度,霸住個人又有乜意思喎.雖則無左老公,但仲有個仔嗎. :lol:

康仔媽咪 寫道:
我成日諗, 如果老公有第3者, 佢發覺對方才是真命天子(好似林子祥同葉倩文咁呢<=== 明知人地有老公), 原配係咪真係要成全對方?

我想問下你們會點選? 同歸於盡? 哀求? 認命退出?

大宅

好媽媽勳章

我結婚之前都同左老公講,我唔係一個可以容忍你係出面攪3攪4既女人,如果將來佢發覺佢唔愛我,我令願佢同我講,就算當事我咩都冇,人又老,我都會放棄,唔會死痴住佢.
因為我身邊識既人好多都背住老婆攪3攪4,我唔可以好似果d女人咁當冇一回事,死忍都冇用,唔係你既留係身邊都冇用.
所以會退出,搵過第2個鍚自己既人好過啦!!
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

別墅

此話題正好, 我有個女性朋友, 近來亦因老公有第三者而跌入谷底!
我三番四次的安慰她, 鼓勵她, 也徒然! 她將畫面停留在以前, 被老公愛錫, 一家樂融融.....
最悲哀的是她有輕生的意念, 完全拒絕老公不愛她的事實, 亦十分相信若失去老公等於失去一切.....
此刻, 我做朋友的, 盡量做足應做的. 希望她能跳出死谷!
究竟一個人, 是否走到此地步, 真的會迷失, 會沉淪..不能自拔? 為一個在自己傷口裡再灑鹽的人, 痛苦, 哀求, 還不醒來
一家三口大魔頭小霸王勞帝獸

複式洋房

kiumom 寫道:
此話題正好, 我有個女性朋友, 近來亦因老公有第三者而跌入谷底!
我三番四次的安慰她, 鼓勵她, 也徒然! 她將畫面停留在以前, 被老公愛錫, 一家樂融融.....
最悲哀的是她有輕生的意念, 完全拒絕老公不愛她的事實, 亦十分相信若失去老公等於失去一切.....
此刻, 我做朋友的, 盡量做足應做的. 希望她能跳出死谷!
究竟一個人, 是否走到此地步, 真的會迷失, 會沉淪..不能自拔? 為一個在自己傷口裡再灑鹽的人, 痛苦, 哀求, 還不醒來

我也經歷過此時段,一模一樣,但最后唯有時間可以幫我,做朋友,有時一個 hug 更勝千言萬語,我d 朋友一個個o既 hug, 比我感受好深,所以我好愛同珍惜我d朋友!
我最愛我扁扁,QQ ,冬冬 有佢o地我就心滿意足 ;-) :-D :-P

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至