親子旅遊

跳至

首頁
23456...52

尾頁

子爵府

引用:回覆+potpot+的帖子 potpot要滙款比全數或

原帖由 amon28 於 12-04-26 發表
回覆 potpot 的帖子

potpot
不用給訂,一切香港人嘅booking都係講個信字,所以我說如他們confirm你以後決定取銷,一定要預早通知他們。若是台灣人訂反而要比訂金的。

珊瑚宮

台中親子遊,溫泉樂園樣樣齊第一次自由行入來分享

我想搭單說下: 天預梅莊的--黃梅漿200元可查面包和沖水一一(因帶酸性,所以對腸胃非常好,我後悔只買了樽)和話梅"好正",(香港果些落好多糖精)

子爵府

引用:我想搭單說下:+天預梅莊的--黃梅漿200元可

原帖由 12312 於 12-04-26 發表
我想搭單說下: 天預梅莊的--黃梅漿200元可查面包和沖水一一(因帶酸性,所以對腸胃非常好,我後悔只買了樽)和 ...
冇去過天預梅莊,請問在那一頭的?

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 12312 於 12-04-26 發表我想

原帖由 potpot 於 12-04-26 發表
冇去過天預梅莊,請問在那一頭的?
在埔里集集 的紙箱王隔兩個鋪位。因果日成日落雨,司家車開不到窗,我的"胃"非常不舒服,一飲她們的試飲,即刻嘔了胃氣出來,舒服返晒。(在旅遊書都有介紹她們產品)。

男爵府

POTPOT
請問5日4夜早機去晚機返 2大1小(4YEARS OLD)
可以玩晒 六福莊,飛牛牧場,BABYBOSS,清境嗎?
如可以 應該點行?
感激感激

子爵府

引用:Quote:原帖由+potpot+於+12-04-26+發表冇去

原帖由 12312 於 12-04-26 發表
在埔里集集 的紙箱王隔兩個鋪位。因果日成日落雨,司家車開不到窗,我的"胃"非常不舒服,一飲她們的試飲, ...
慘,經過唔知係寶,我係紙箱王食完就走,冇留意隔鄰有乜鋪頭!

子爵府

引用:回覆+potpot+的帖子 [table=98%][table=98

原帖由 小楠 於 12-04-27 發表
雖然你只想去四個地方,但你去的地方都在不同的縣市,六稫莊在新竹、飛牛在苗栗、清境在南投、baby boss在台北。如排五日四夜,其實不易。如是我,我也許是這樣
安排。
落台中再去車清場

子爵府

引用:回覆+potpot+的帖子 [table=98%][table=98

末寫完,再續:
我會先從台中入,然後包車直上凊境(呢程約2個多小時)第二天中午後離開清境包車再去飛牛(呢程最長,要預3小時),在飛牛過一晚,第三天可玩長一點約下午後才離開飛牛去六楅莊(呢程應短一些,個半小時應可以了)。在六福莊渡一晚後,第四天再驅車去台北,checkin台北酒店放下行李便去babyboss玩它一天。最後一天在台北買買手信( 如夜機,再去台北一 兩個景點也可以),然後坐客運去桃園機場。

雖然以上可行,不過留意頗辛苦的,一來每程車不短,二來每晚也要換酒店,對小朋友的體力是一大挑戰啊!
mouth:

子爵府

末寫完,再續:
我會先從台中入,然後包車直上凊境(呢程約2個多小時)第二天中午後離開清境包車再去飛牛(呢程最長,要預3小時),在飛牛過一晚,第三天可玩長一點約下午後才離開飛牛去六楅莊(呢程應短一些,個半小時應可以了)。在六福莊渡一晚後,第四天再驅車去台北,checkin台北酒店放下行李便去babyboss玩它一天。最後一天在台北買買手信( 如夜機,再去台北一 兩個景點也可以),然後坐客運去桃園機場。

雖然以上可行,不過留意頗辛苦的,一來每程車不短,二來每晚也要換酒店,對小朋友的體力是一大挑戰啊!
mouth:

男爵府

引用:Quote:原帖由+小楠+於+12-04-27+發表回覆+p

原帖由 potpot 於 12-04-27 發表
末寫完,再續:
我會先從台中入,然後包車直上凊境(呢程約2個多小時)第二天中午後離開清境包車再去飛牛( ...
吾該曬你呀...咁點好呢...其實我地最想帶呀b去baby boss..如果咁趕你覺得邊個地方可以吾去?因為我地只去過台北...對台灣其他地方無咩概念...所以麻煩曬

男爵府

waiwaikelly 發表於 12-4-17 10:40
之前我都有book過呢間酒店...因到最後想留多晚係清境所以取消左
佢有個 1泊2食仲抵.....5400台幣 包埋早晚 ...

請問你們那裡訂的? 上網看, wkday都做唔到你哋d價錢(只包兩人早餐). 重有, 現在最遠睇到六月, 我想訂八月, 但會唔會太熱呢? summer錢價高d定係低d呢?

有無shuttle 由機場到酒店和酒店回台中車站(租車).

男爵府

回覆:台中親子遊,溫泉樂園樣樣齊第一次自由行入來分享

請問我一大二細想去清境,飛牛,日月譚,5日4夜點安排?
我仲想去書局,台中或其他境點有無書局,最好24小時! thanks!

子爵府

引用:Quote:原帖由+potpot+於+12-04-27+發表末寫

吾該曬你呀...咁點好呢...其實我地最想帶呀b去baby boss..如果咁趕你覺得邊個地方可以吾去?因為我地只去過 ...
或者你今次可先去台北和飛牛,安排會容易些,每一車程就控制兩個小時內。台北都有很多景點啱小朋友的。

大宅

potpot您好,

兩大兩小(9&5歲)打算7月中到台灣6日5夜,早機大約十點到台北,九點機離開台北。想到飛牛牧場住一晚;大溪花海,時間許可會到附近景點,如慈湖,石門水庫,大溪老街;十分放天燈。應該第1日落機先去飛牛牧場定係大溪花海呢?點樣行會順路少D車程?請指點,謝謝!

子爵府

引用:+本帖最後由+bbchai+於+12-4-29+13:47+編輯

原帖由 bbchai 於 12-04-29 發表
酒店只提供酒店至台中機鐵免費shuttle,去酒店是下午3點鐘,回高鐵站是12點鐘。如租車,最好在高鐵站。已pm比你我訂呢間酒店個綱址,七、八月未必咁早有價。

子爵府

引用:請問我一大二細想去清境,飛牛,日月譚,5

原帖由 燁燁媽 於 12-04-29 發表
請問我一大二細想去清境,飛牛,日月譚,5日4夜點安排?
我仲想去書局,台中或其他境點有無書局,最好24小 ...
我會用台中機場先去飛牛,住一晚後去台中玩,遊完台中就上清境。清境宿一宵後落曰月潭。係日月潭再回台中走。不過五曰四夜走幾個地方,晚晚不同酒店,同最後個日唔知你坐幾多點機,可能會很走趕的。

台中有誠品的,在勤美天地。

大宅

回覆:potpot 的帖子

請問你是直接到網上訂這間清新酒店?

子爵府

引用:請問你是直接到網上訂這間清新酒店? +

原帖由 joeylai1638 於 12-04-29 發表
不算是,不過都係透過綱上酒店綱間接訂的。

子爵府

引用:請問你是直接到網上訂這間清新酒店? +

原帖由 joeylai1638 於 12-04-29 發表
不算是,不過都係透過綱上酒店綱間接訂的。

子爵府

引用:回覆+potpot+的帖子 potpot您好,兩大兩小

原帖由 DicDic 於 12-04-29 發表

potpot您好,
呢個係台北景點,不如我係另一台北個怗子答你。

首頁
23456...52

尾頁

跳至