親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:Biancacheung 發表於 14-5-1 16:46

原帖由 ophe1013 於 14-05-01 發表
如day1能住日月潭就太好了,日月潭好靚值得住一晚但你唔夠十日就出發我以為你訂好晒酒店?趕得切改嗎?

伯爵府

Biancacheung 發表於 14-5-1 18:09
如day1能住日月潭就太好了,日月潭好靚值得住一晚但你唔夠十日就出發我以為你訂好晒酒店?趕得切改嗎 ...
其實我只係email問左有房,仲未刷卡比錢,我諗住confirm晒行程先至比錢,所以仲有得改咁機場去日月潭車程要幾耐?果便有無野食架?

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:Biancacheung 發表於 14-5-1 18:09

其實我只係email問左有房,仲未刷卡比錢,我諗住confirm晒行程先至比錢,所以仲有得改咁機場去日月潭 ...
哇…你咁勇?唔怕到時冇房俾你?仲有七日就出發了
機場去日月潭個半鐘左右,你用Google map 規劃下行程先,如訂不到日月潭民宿,就搵埔里果邊易搵好多

伯爵府

Biancacheung 發表於 14-5-1 20:05
哇…你咁勇?唔怕到時冇房俾你?仲有七日就出發了
機場去日月潭個半鐘左右,你用Google map 規劃下 ...
哈哈,乜好勇呀>.<我諗住果便咁多民宿實訂到掛?而且唔係瞓好耐唔訂咁靚都ok嘅,最緊要乾淨就ok...呢幾日已經不停睇資料plan行程了....希望book到啦

珊瑚宮

引用:Quote:Biancacheung 發表於 14-5-1 16:46

看完羊咩咩下一節目就是"馬show"同一地方。

日月潭既餐廳比"清境多"

紙箱王有晚餐

伯爵府

12312 發表於 14-5-1 21:34
看完羊咩咩下一節目就是"馬show"同一地方。

日月潭既餐廳比"清境多"
thanks^^

大宅

回覆 12312 的帖子

我係台灣旅遊節目睇過介紹氣球。好正。好想坐上去睇平原風景。你去完,一定要介紹吓。

大宅

回覆 potpot 的帖子

終於爬文完畢,好精彩,超多有用資料。多謝兩位達人potpot ﹠ 12312的無私奉獻,細心回答問題,睇咗你地的post,上年去完台北,今年去台中走走。
主要參考potpot行程,訂了住宿,但8月20出發,3大人3小孩。

DAY 1(20/8): HK Express 1:30 清泉崗機場。。。包車。。。住清新溫泉6人日式房(到付)
DAY 2: 清新溫泉。。。包車。。。清境。。。住雲頂渡假山莊(已付訂金)
DAY 3: 清境睇羊羊,睇馬。。。包車。。。日月潭。。。遊湖。。。住采堤明湖(Agoda訂,未付)
DAY 4: 全日玩九族。。。住采堤明湖(Agoda訂,未付)
DAY 5:出台中。。。21:05 HK Express。

問題:
1。雖然夏天,都好想浸溫泉。應該係第一天留清新浸,定還是上清境住多晚,去盧山浸?
2。第2日去清境前,應該花點時間遊沿路景點,定直去清境?
3。第4日,應該無須包車?
4。第5日,一早出台中,可以去玩咩好?

。。。。人在公司,心在台中, hahaha

男爵府

想問, 自駕遊D路難走/容易找嗎?? 因為我有個長者可以渣.

男爵府

potpot 發表於 12-5-5 00:52
我訂個間應該是最正的,cityview高層睇台中夜景。pm 比你我去邊處訂
可以PM比我嗎?

別墅

pot pot and 123123,

may i ask any good suggestion for stay in 清境 民宿 推薦?

i am going with my husband and 3 year old daughter, thanks a lot!

珊瑚宮

引用:pot pot and 123123, may i ask any good s

原帖由 ifeelfine 於 14-09-05 發表
pot pot and 123123,

may i ask any good suggestion for stay in 清境 民宿 推薦?
我住過音樂城堡&黃慶果園

大宅

二選一的話,你會建議住那一間多些!有五和八歲小朋友同行!你住過這兩間剛是我最想住的兩間

珊瑚宮

引用:回覆 12312 的帖子二選一的話,你會建議住

原帖由 lamlamcmy 於 14-09-05 發表

二選一的話,你會建議住那一間多些!有五和八歲小朋友同行!你住過這兩間剛是我最想住的 ...
黃慶服務好,房大,價錢平。有水果送。

音樂城堡\"房靚,有歡迎食品,房租貴,有免費車去\"老英格蘭,香格里拉\"&下午茶,晚餐免加一。,晚上有8時\"桃酒,汽水--品宵人\"。(晚上由露台遠望\"老英格蘭建築物\"好靚\"(最好帶腳架影相)

(音樂城堡會特別些,因香港吾會有),早餐--音樂城堡取勝--西式或中式早餐。

大宅

謝謝你的詳細分析!

珊瑚宮

引用:回覆 12312 的帖子謝謝你的詳細分析!

謝謝你的詳細分析!
今天的合歡山(鍾司機比既)

珊瑚宮

引用:回覆 12312 的帖子謝謝你的詳細分析!

謝謝你的詳細分析!

男爵府

我都想要包車同酒店資料, 可否PM給我.

別墅

引用:繼上次台灣桃園行,今次又為個仔仔編排另一

原帖由 potpot 於 12-04-15 發表

繼上次台灣桃園行,今次又為個仔仔編排另一五日四夜親子行程 ...
請問台中的温泉酒店是那一間?pls pm

chickenwing2006  Yeah , 我都 book 左   發表於 14-9-27 05:03
potpot  前面有寫的~清新温泉  發表於 14-9-10 10:07

別墅

回覆:potpot 的帖子

請問可以pm hotel info?thx a lot

首頁

尾頁

跳至