親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:台中的是否清新溫泉度假酒店?

原帖由 smallpig 於 12-04-16 發表
台中的是否清新溫泉度假酒店?
台中我都想知呀 ..... 同埋日月潭又邊間呢

Thank u potpot

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+lamlamcmy+於+14-09-05+發表

原帖由 12312 於 14-09-05 發表
今天的合歡山(鍾司機比既)
好靚呀

複式洋房

回覆 Little2014 的帖子

我都想要包車同酒店資料, 可否PM或EMAIL給我.[email protected]

男爵府

回覆:台中親子遊,溫泉樂園樣樣齊第一次自由行入來分享

想問樓主,帶小朋友溫泉玩左幾耐?怕唔怕上水會凍?同埋係咪一定只可著泳衣唔可以+面衫?

大宅

我又再編配行程,
第一天,下午約兩點到,不包車,會直接到台中新驛旅店check in,然後出外行,宮原眼科,及逢甲夜市
第二天,包車,集集,車埕,日月潭,九族文化村,,伊拿谷甕缸雞晚餐,夜宿清境民宿
第三天,不包車,清境一天遊,好雞婆晚餐,夜宿清境民宿
第四天,包車,敲敲木,浦里酒廠,對面市場買手信,18度巧克力,廣興紙,寶島時代村,清新自助晚餐,夜宿清新溫泉
第五日,包車,自由路買手信,彩虹眷村,飛牛牧場,清新和食晚餐,夜宿清新溫泉
第六日,包車,扇形車庫,水果市場,下午兩點五十分機返港

樓主可否比啲意見,自駕方唔方便,泊車貴唔貴

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:我又再編配行程,第一天,下午約兩點到,不

原帖由 fannyyfleung 於 15-01-09 發表
我又再編配行程,
第一天,下午約兩點到,不包車,會直接到台中新驛旅店check in,然後出外行,宮原眼科,及 ...
第四,五日住清新,點解安排飛牛呀?

如果 Day trip 去玩,來回車程要 2 ~ 2.5小時架

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:我又再編配行程,第一天,下午約兩點到,不

原帖由 fannyyfleung 於 15-01-09 發表
我又再編配行程,
第一天,下午約兩點到,不包車,會直接到台中新驛旅店check in,然後出外行,宮原眼科,及 ...
飛牛有 d 活動,有時間限制,真係去,你先留意下夾下先

大宅

請問九族文化村既門票 連 纜車飛 係咪喺當地買?

大宅

引用:Quote:原帖由 fannyyfleung 於 15-01-09 發

原帖由 chickenwing2006 於 15-01-09 發表
第四,五日住清新,點解安排飛牛呀?

如果 Day trip 去玩,來回車程要 2 ~ 2.5小時架
其實我都唔太知路程,因我已book酒店,飛牛邊日去會近啲

複式洋房

引用:+本帖最後由+potpot+於+12-4-18+13:40+編輯

原帖由 potpot 於 12-04-15 發表

Day 3 - Continue
可否Pm 民宿知資?謝謝

大宅

我同屋企人 6 大 1 小朋友, 有老有小, 如果只留4 日3 夜, 想住一晚台北及 2 晚清境,是否太趕?
謝謝解答!

別墅

alungma 發表於 14-7-24 12:44
回覆 potpot 的帖子

終於爬文完畢,好精彩,超多有用資料。多謝兩位達人potpot ﹠ 12312的無私奉獻,細心 ...
多謝POTPOT & 12312,資料豐富,穫益良多!推!

大宅

回覆:potpot 的帖子

我想要資料,可否pm我,謝謝

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

勁,呢個POST12年到而家

我爬完喇,收到好多料,多謝晒比過料既各位

伯爵府

引用:Continue..Day 1酒店有個小型波波池同遊樂

原帖由 potpot 於 12-04-15 發表

Continue..Day 1
可否pm酒店资料。Thx

NG

男爵府

二月尾台中4天親子遊(3大,5歲,歲半)

機票,往宿已訂,包車4天。

Day 1: 早上11:40到台中機場~天馬牧場~梧棲魚港~高美濕地~逢甲夜市(宿台中火車站附近)

Day 2: 飯館早餐~廣興紙寮~小瑞士花園~青青草原(宿清境)

Day 3: 民宿早餐~日月潭孔雀園,蝴蝶園~九族文化村櫻花祭~台中夜市(宿台中火車站附近)

Day 4: 飯店早餐~國立自然科學館/美術館~市內逛,買手信~16:20機返港
或Day4: 飯店早餐~飛牛牧場~16:20機返港

問題:
1)行程可以嗎?沿途有沒有景點可加?
2)day3 孔雀園,蝴蝶園在那裡?之後怎樣搭纜車去九族
3)day 4 博物館/美術館,飛牛,那個較值得去?

4)食肆未定,有沒有推介。不需要貴,地道有風味即可。

謝謝!

複式洋房

回覆 potpot 的帖子

請問你住嗰間係邊種房呀?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

potpot 發表於 12-4-15 19:38
Day 3 - Continue

感動過後,便起程去此行程逗留得最長的一間旅館(兩晚咁大把). 之前找日月潭的旅館也很費 ...

多謝介紹,黎緊4月會去

係agoda訂左雙人湖景,再問左佢話可以加錢加床

我見湖景真係好正

複式洋房

potpot 發表於 12-4-15 19:31
Day 1:中午機,撘港航預定必delay,又估中delay了一個多小時。過關人山人海(第二航廈一般旅客多很多人)過 ...
pls pm hotel details, thanks

大宅

引用:Quote:原帖由 amon28 於 12-04-25 發表回覆

原帖由 potpot 於 12-04-25 發表
直接上佢綱站留言版留言就可以了,話明自己是來自香港,要訂甚么房型及日子,佢confirm你就可以了。去到台 ...
咁係咪去到先俾$

首頁

尾頁

跳至