自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原先地產A有個客想已約好昨日下午會簽臨時約的了,但買家上中X網發現我地個單位標價比賣給他的平了很多,認為我地同地產A夾埋食佢價,決定不買了....

我地收到地產A通知時都唔知發生咩事, 上中X網一睇,見到我地個單位(有相)價錢俾我地開價平了3x萬,打去中x了解加鬧爆,個agent仔仲話佢地可以mark up/down黎出廣告

最後發現,原來有另一中X地產分行agent私自把我地個單位(有相)開了一個新REFERENCE價錢mark低了,搵返呢間行既經理就解釋個agent弄錯了另一賣盤先真,會即刻攪返啱個價(當然又鬧爆 );如果佢唔係放晒我間屋d相上去我話之你,但佢咁樣嚴重影響到我地仲有地產A既誠信.....

昨晚再睇搵唔返個假盤,但又多了另一個啱價新reference假盤,但我地已經影低晒相決準備向地產代理監管局投訴.....

賣買做不成我和地產A都損失了...還要嚴重影響到我地既誠信....
如果我要開咁低價一早賣了啦.....真是不知所謂的中X地產
大家一定要留意中X地產的不誠實行為

公爵府

開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢地點解有你間屋d相 ? 你俾佢 ga?
如果係我, 點都唔會俾, 亦唔俾佢上黎影我間屋

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

a準a知唔知架?

禁止訪問

回覆:不知所謂的中X地產

水晶宮

好似話呢,佢地(地產)好興將某d盤貼低價錢去等d人以為有筍盤,然後call佢地睇盤因而得到個客個contact

iusiube  yes  發表於 12-4-16 15:38

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

放盤紙你有簽上下限X%佢咪可以mark 低D law

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

引用:好似話呢,佢地(地產)好興將某d盤貼低價錢去

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

一向都唔like 呢間野!!(大把錯野tim 呀!! 自己人都一味老屈:;pppp:)

大宅

都係果句,大公司嘛

伯爵府

水晶宮

leanna~ 發表於 12-4-16 12:17
你啱,係呀!
當你問盤佢地就會話: 噢!呢個呀?呢個啱啱上星期賣咗喇!(或者話業主收番放租暫時唔賣),同事 ...

因為都睇緊樓(長期得個睇字,所以佢地都放棄左我),見到人地間有低盤所以問自己去開個地產經紀,咁佢講我知咋......

伯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我一向都係打電話放盤. 唔會簽放盤紙佢地未又係照帶人上來睇.

禁止訪問

引用:Quote:leanna~+發表於+12-4-16+12:17+你啱

大宅

引用:Quote:原帖由+IgnatiusWong+於+12-04-16+發

原帖由 leanna~ 於 12-04-16 發表
你啱,係呀!
當你問盤佢地就會話: 噢!呢個呀?呢個啱啱上星期賣咗喇!(或者話業主收番放租暫時唔賣),同事 ...
你講得啱呀!佢地d說話真係識背。

大宅

試過最離譜當我哋係示範單位。
叫人嚟睇完,出左門喺口度同個客講我哋開價貴,吹大加多30萬。
然後推銷另一個一樣嘅單位。

首頁

尾頁

跳至