婆媳關係

跳至

首頁
45678...99

尾頁

禁止訪問

回覆:99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 3

複式洋房

你只要同我地分享就OK啦,其他事就等你老公去處理,

大宅

回覆:99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 3

個兩條友不嬲係講d唔講d,梗係話樓主唱佢而無話個板名比兩位長輩知啦,成個內容又點知喎!
樓主真係唔好去,一定係個局!話唔定到時屈你什麼就慘了!你要養好身子,造人成功呀!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 3

;到!

男爵府

報到!

伯爵府

回覆 Sammy1981 的帖子

都唔明D親戚好似來自上上世紀的封建年代的無知婦孺, 不分是非,

容易受人唆擺, 一D文化都冇, 只會向錢看, 一個有小小講道理的人都冇,

最費解的系之前唔知就話啫, 知道了真相都覺得系你要遷就佢,
佢地冇問題, 仲唔比番個公道人, 好恐怖, 唔做親戚都唔會可惜

bebe12hk  佢地應該係姓錢  錢,錢,錢  發表於 12-4-26 12:08
CandyBaby830    發表於 12-4-26 07:44
FullOfBlessing  人為財死  發表於 12-4-25 07:14
cwtlovelkm  絶對同意!   發表於 12-4-24 16:13
wanskd    發表於 12-4-19 23:26

侯爵府

引用:我估佢地主要都係希望我地唔好咁快要某人佢

原帖由 Sammy1981 於 12-04-19 發表
我估佢地主要都係希望我地唔好咁快要某人佢地搬走,因為佢哋好似仲未搵到地方。
但係daddy就話一定唔可以退 ...
話用agent ,已經租左比人羅。你爸爸岩架。而架搬唔出,遲d重多理由唔搬啦!打鐵診熱,乘佢地重驚驚地,快d請佢地走呀!否則,你媽媽就白費苦心了!

男爵府

報道

禁止發言

男爵府

好媽媽勳章

報到先

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

可能要賣樓至會搬了⋯祝安好

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我估佢地主要都係希望我地唔好咁快要某人佢地搬走,因為佢哋好似仲未搵到地方。
係搵唔到 / 定係未開始搵…都唔知?

蜆介鯪魚球  根本無心搵,瀨死唔走...最後雀巢X佔  發表於 12-4-19 12:39

別墅

回覆:Sammy1981 的帖子

聽老公話死都唔去
聽daddy話不可退讓:;pppp:
加油

別墅

99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 3

一次過睇晒呢個post!! 真係勁過電視啲劇集好多!!

身為現代人嘅我,覺得同樣身為現代人嘅樓主係嫁咗去一個超越現在,回到過去嘅古代家庭!!

乜長子唔長子,新抱要包生仔(一定係要仔!女係唔得嘅!!)

咩年代呀依家??? 樓主真係好好家教!!如果係我,一早同個女人開波呀!!有咗唔係大晒!!

好彩你有個咁錫你嘅老公!!如果唔係真係唔知點算!你都要好好愛護佢啊!佢一定都係好傷心!!

你地要一齊加油呀!!

其他想做炸両嘅所謂"親戚",真係不理也罷!!!

ailHO  有無教養既問題,  支持機主  發表於 12-4-28 13:02
cwtlovelkm    發表於 12-4-24 16:14

大宅

報到先

侯爵府

醒目開學勳章

Sammy1981 發表於 12-4-19 00:29

你DADDY O岩到不得了,聽佢話啦

下面段說話喺PART 2 被BLOCK,呢樹重新打一次 :
樓主你係一個慷慨又大方嘅人,我都係齋睇嘅粉絲,不過見到你而家開心返,真係戥你高興,支持你,希望你早日遠離果班蛀米大蟲,早日生個乖B,祝福你~

ailHO  為什麼不依版規呢?  發表於 12-4-28 13:05
cwtlovelkm    發表於 12-4-24 16:15

伯爵府

2024年龍年勳章

乜呀3叔唔係有樓安置佢地咩?唔收佢地租家馬一場親戚呀3叔又有能力。
長嫂為母佢要養都合理嘅。

層樓你爸爸有份嘅。
話時話,乜原來推完人地個老婆落地受傷仲可以有霸王屋住咁叫公道呀?自己真係見識少,未見過。

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆 回覆:Sammy1981的帖子

咁你就聽型仔老公同世伯話,咩都唔好理!
專心扮靚同做人仔啦!

大家好,我是子悠~~

別墅

Sammy1981 發表於 12-4-19 00:29
你daddy講得無錯,千祈唔好讓步,呢的某人唔受教訓系唔知衰。如果唔系某人以為你老馮都要幫她。

cwtlovelkm    發表於 12-4-24 16:15

大宅

ellaman93 發表於 12-4-19 00:23
唔好去呀
佢地播埋錄音都咁講野
根本就係生番
咪係!聽完都幫佢地!因為大家都係大陸喱!為錢!
我已經說話唔避忌!點解生活仲係咁乏味?

首頁
45678...99

尾頁

跳至