2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

岩岩睇咗醫生,話第四週照唔到胎盤,叫我今星期驗兩次血睇下個胎有無長大。如果7週都未照到個胎,可能要再有進一步行動喎~聽到我好驚呀!

男爵府

畀面勳章

4周? 好細咋... 唔好擔心.... 等多2個weeks先啦~

大宅

畀面勳章

你有無單邊下腹痛??? 流血情況如何??多點睡在床上,也許是現在太細未睇到而已,但有流血就要好小心

大宅

祈禱將BB交比神喇

大宅

回覆 puffer-fish 的帖子

請問如果有單邊下腹係代表咩呀

大宅

畀面勳章

Baobubu 發表於 12-4-19 23:17
回覆 puffer-fish 的帖子

請問如果有單邊下腹係代表咩呀
如有流啡流血,而又單邊下腹痛,有機會係宮外孕(我上年就係咁),要盡快照,睇下bb係唔係生在子宮,如照唔到要即時驗血睇指數的,因為宮外孕非常危險的

大宅

回覆:puffer-fish 的帖子

我有左4weeks嗰時有一直流啡同埋左邊下腹有陣時會痛,試過入急症又check唔到咩事,到宜家6weeks流啡情況少咗,可以話無,左邊下腹亦無再痛,咁樣有宮外孕機會大唔大呀

大宅

回覆:流紅同啡睇醫生

大家好,我呢兩日訓多咗床都無流紅同啡了,子宮同陰道有時有d痛。但分泌物多咗及有d黃。想問係咪正常既呢?

男爵府

畀面勳章

031231 發表於 12-4-20 08:32
大家好,我呢兩日訓多咗床都無流紅同啡了,子宮同陰道有時有d痛。但分泌物多咗及有d黃。想問係咪正常既呢? ...

但分泌物多咗及有d黃 <--- 正常

大宅

畀面勳章

Baobubu 發表於 12-4-20 08:28
我有左4weeks嗰時有一直流啡同埋左邊下腹有陣時會痛,試過入急症又check唔到咩事,到宜家6weeks流啡情況少 ...

你幾時會再照?6weeks點都會照到d 0野,可以的話盡快check下,如你已經無咩流啡又無痛都未必係宮外孕,因我果時係愈來愈痛的,血都愈流愈多

你平時有無其他地方痛(三角位,子宮 etc),有就多數無事,因為宮外孕主要都係痛同一個位的

大宅

畀面勳章

031231 發表於 12-4-20 08:32
大家好,我呢兩日訓多咗床都無流紅同啡了,子宮同陰道有時有d痛。但分泌物多咗及有d黃。想問係咪正常既呢? ...
係呀,分泌物多咗及有d黃係正常,子宮同陰道有時有d痛都係正常,bb長大緊所以會痛囉,唔駛驚

大宅

回覆:puffer-fish 的帖子

我明天去醫生到照,好緊張
有陣時三角位都會有少少痛
希望明天照完無事啦

大宅

畀面勳章

Baobubu 發表於 12-4-20 18:17
我明天去醫生到照,好緊張
有陣時三角位都會有少少痛
希望明天照完無事啦

加油,唔好擔心,早點睡,明天就見到bb的了,等你上來報平安

男爵府

我3/4日驗到BINGO. 5號見紅入咗急症, 留院, E生都係照唔到嘢, 驗到的指數又低, 留咗院一晚, 都仲係有少少紅, 不過出咗院返屋企休息, 跟住嗰朝返去再驗血, 指數都有升.但係仲未照到有嘢.

隔咗五日再返去CHECK, 都係照唔到, 黃昏E生打嚟急CALL我入院, 又成日問我有冇見紅(其實9號打後都冇), 又有冇肚痛. 因為指數升到好高, 但照唔到嘢, 怕我宮外孕. 自己都好驚.....

所以我好明白你的感受!

入到去, 搵咗個資深E生照, 好彩搵到個胎囊係子宮到, 起碼唔係最擔心嗰仲宮外孕, 不過個胎好細, 都係要CHECK.....

其實一路都係叫自己唔好担心, 當冇嘢, 放鬆D, 對大人同BB都好D

大家都要加油呀!!!

首頁

尾頁

跳至