跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

亞囡呢期 '牛'牙仔...晚上喪喊

呢期成日唔食嘢...流口水..成日用手指整d牙
由上星期一開始 ...晚晚 2~3點喊醒...
晚晚喊足...半個鐘~1個鐘..有時一晚醒2-3次
愛莫能助...好肉赤....痛到面青青...
又打自己執面...大叫痛痛...唔好呀...抱又唔係...行又唔係
大家有無咩秘坊....食療提供
前面是絕路~希望在轉角

大宅

聽到都心痛呀, 我見人地教呢個, 你可以參考下~

可以考慮以出牙餅代替牙膠,有咬勁亦有味道。此外,自製鮮果條給孩子也是極好的方法:把蘋果、梨、蜜瓜等切成孩子能用手抓住的幼條狀,放進雪櫃冷凍一下,然後讓孩子拿住自己舔或吃,由於這些果條有一定韌性,孩子咀嚼時容易摩擦到出牙位置,而涼涼的感覺可紓緩牙齦不適。不同水果有不同的味道和質感,更能滿足孩子嘗試各種味道。

source from http://happypama.mingpao.com/cfm ... 10608/guib/oma2.txt

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

回覆:bigmo 的帖子

呢個水果條好似好好會試下

前面是絕路~希望在轉角

複式洋房

回覆:mimichong 的帖子

女女昵排又是咁,成日瞓瞓下哭、好猛陣。郁D又哭又鬧,睇見她好心疼
不過我們個個星期都保開奶茶,99話keep住飲好D

珍珠宮

aldousng 發表於 12-4-29 09:22
女女昵排又是咁,成日瞓瞓下哭、好猛陣。郁D又哭又鬧,睇見她好心疼
不過我們個個星期都保開奶茶,99話keep ...

發燒咗2日醫生開咗d退燒藥
可能個人眼瞓....呢2晚瞓得好咗
日頭又無燒...只係晚上燒
前面是絕路~希望在轉角

別墅

小心可能有機會出疹或作病..

男爵府

好媽媽勳章

0甘遲先0牛? 我囡半歲開始已經係0甘,出門牙時最辛苦,高峰期一夜每兩個鐘喊醒一次。不過0依家好好多喇,唔再喊,係久唔久先會面仔紅0左,係0甘 r 面咬手指發炆。佢仲爭四隻大牙就出齊喇。

樓上講得0岩,雪凍0的青瓜呀、甘筍0甘,切片畀佢咬。再唔係直頭畀枝牙刷佢咬。我呢邊有樣0野叫teething gel,塗牙肉可以有短暫麻痺作用,但我唔知香港有冇得買,你可以試下荷花0個0的地方。最後一招係食paracetamol 止痛,用不用就係媽媽自己選擇。(你囡食0的「退燒」應該有止痛作用,所以佢食0左藥就唔喊醒)

首頁

尾頁

跳至