自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

頭先去咗政府醫院做産檢, 咁我做完産檢醫生要我留小便. 洗手間好多人排隊. 係度等既時候~ 我眼見有幾個孕婦將啲驗尿(去過政府做產檢媽媽一定知)直接倒入洗手盤~ 洗番自己個樽. 但我真係接受唔到將啲尿直接倒入洗手盤~ 我覺得好核突~

啲媽媽貪方便~ 唔排隊倒入廁所.

P.S. 佢地無講野. 唔知係大陸人定香港人. 個樣唔似係大陸人. 我唔想label一定係B6.

我唔記得講~ 其中一個洗手盤係塞塞地~ 去水好慢架~~~

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

介意
唔接受

醫院已經有告示話唔准人倒尿去洗手盤
mouth:mouth:
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

大宅

陪月勳章

回覆:09729loklok 的帖子

mouth:

公爵府

開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔接受

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

唔知大家介唔介意有咁既行為

no
通常咁做都係b6,見過好多,比佢地鬧返我

唔好點評我,電話睇唔到點評

男爵府

好媽媽勳章

mulan1985 發表於 12-4-25 13:08
no
通常咁做都係b6,見過好多,比佢地鬧返我
但我眼見有個媽媽渣住個ClinqXXX樽架喎~ 一個就係醫院嗰啲兜仔. 嗰刻我真係好想嘔架~

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆 回覆:20022009的帖子

sk2眼霜都見過,同佢地講倒入廁所,佢鬧我神經病

唔好點評我,電話睇唔到點評

侯爵府

唔知大家介唔介意有咁既行為

好介意!
多人排隊咪同排隊既人講聲,佢地一定肯俾你倒

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

好介意,嗰時我係連樽掉
風雨同路

男爵府

好媽媽勳章

每個人既尿液真係好多菌架麻~~~~ 大家去公家廁所都要小心啲~ 千祈唔好HI到個洗手盤呀~ 啲人咁鬼死核突.

珍珠宮

點解唔成個樽掉要倒??
我次次都成日掉架喎

子爵府

我都好介意D人咁唔衛生, 倒落洗手盤
我個時就每次都會倒入厠所沖左去, 跟手就洗返乾淨下次用, 環保呀!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

好介意

我都係倒左落廁所, 先再掉樽

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

回覆:唔知大家介唔介意有咁既行為

好冇公德心

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

珊瑚宮

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

非常介意

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

十分介意!

男爵府

好媽媽勳章

-bella- 發表於 12-4-25 13:28
點解唔成個樽掉要倒??
我次次都成日掉架喎
我都唔會成個樽扔. 我都係倒咗先扔樽.

男爵府

玩具勳章

好介意,亦都見過唔少人係咁,其實等一陣倒落廁所都得啦,等產檢咪仲耐,倒落洗手盆一啲衛生常識都冇

伯爵府

玩具勳章

勁介意

首頁

尾頁

跳至