在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

返左新工幾日,除了第一天有同事同我食之外,之后果幾日一到午反時間全部消失囇,我只有自己食自己,原來自己一個人是多麼的寂寞,以前份工每天都可以跟同事有說有笑時間過得很快,宜家每day 都好寂寞,好似自閉咁,返工真係好悶,希望慢慢習慣

子爵府

我反而唔鍾意日日同同事食, 自己一個帶飯/外賣感覺好舒服, 唔使向人交代, 真正休息時間~~~

Auathena  agree  發表於 12-5-3 17:17
notangel501  agree  發表於 12-4-30 23:02
miffymiffy    發表於 12-4-26 13:32
alicialee1210    發表於 12-4-25 17:20
wongwlv  係..... 等個腦休息下...  發表於 12-4-25 14:41

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

禁止發言

複式洋房

回覆:iamchanmoon 的帖子

我寧願一個人自己食飯好過同其他同事一齊,如果唔夾,唔係咁like佢,同佢地食要揾話題或飯後一齊逛是十分辛苦的。而家自己帶飯,食元可以落街睇下bb野,自由自在。

alicialee1210    發表於 12-4-25 17:21
tszyau2000  agree...一陣吾夾仲幣ar..我都情願自己食..  發表於 12-4-25 15:42
wongwlv  為左bb, 留番d 力返家同佢玩..  發表於 12-4-25 14:42

大宅

我都係, 岩岩番新工, 同事成日帶飯, SO我會出去行完街買野食, 但日日諗買咩食都好煩, 因為我公司附近無咩好食, 一想唔到就買M記...食到好悶...

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我都係一個食飯, 悶就上黎吹下水
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:返工自己一個人食反

我都中意自己一個人食飯,食完可以瞓覺上網都唔知幾好!

子爵府

我之前份工都係成班同事一齊食飯, 大家好夾, 好開心架~~ 每日都好期待lunch time. 不過後來轉咗工, 唔知係咪人大咗, 宜家反而鍾意自己一個人食, 食完自己休息下, 周圍行下, 仲relax, 仲開心~~

大宅

都無謂喇,咪自己帶飯又唔使就人地食咩幾好

大宅

我好鍾意自己一個人食飯, 可以有自己私人時間....間唔中同同事出去食飯都ok既, 但日日就唔好搞

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我都係一個人食飯, 其實一個人都幾好, 唔洗就人, 有時帶下飯, 一路食一路bk都唔錯.

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

子爵府

畀面勳章

一齊食岩傾就話好,唔岩傾情願一個人食好過,我公司都係個個自己食架,慣左覺得咁仲好,唔洗煩,又可以做下自己野

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我要同成班同事食飯,感覺好煩!寧願自己一個人食仲好!

別墅

我返咗兩星期新工同你一樣自己食lunch!無問題呀都幾enjoy睇開D啦或者你主動約佢地一齊食lor!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

返工自己一個人食反

我番左3日都係食自己,有冇人中環街市頭?

https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我中意一個人係公司食, 因為帶飯, 上網煲電視劇, 一個鐘頭好快過
http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb69.gif[/img]

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 iamchanmoon 的帖子

我做左細公司好耐咯, 咁多年以來都係帶飯或者自己一個人出去食飯, 感覺好舒服, 好自由, 唔使同人夾, 真正休息時間!
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

侯爵府

引用:返左新工幾日,除了第一天有同事同我食之外

原帖由 iamchanmoon 於 12-04-25 發表
返左新工幾日,除了第一天有同事同我食之外,之后果幾日一到午反時間全部消失囇,我只有自己食自己,原來自 ...
我不知几enjoy 午反个一個鐘私人時間

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我日日都係自己食架啦

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:wincat 的帖子

Hey wincat,

Remember me? I work in Sheungwan, let's find a date lunch together ar!

首頁

尾頁

跳至