美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個女十歲, 加拿大一出汗就勁臭, 但咁細個又唔敢俾佢用止汗劑. 想問此水晶真的是天然嗎? 安全嗎? 有效嗎?
Thanks!

子爵府

回覆:有冇人用Crystal身體止汗水晶, 有用嗎?

我在iherbs.com買一隻organic嘅,係有效去汗味,但唔會止汗,同類產品在Three Sixty有得買。

不過,因為止汗水晶係mineral salts,要將舊水晶沾濕後才擦拭腋下,mineral salts會大小不一黏在腋下,而呢D微細晶鹽會令小朋友覺得痕,我個女就係喇我自己有時擦多少少,亦會痕。

最近我買左Loccitane有機橄欖 deordant, 不鹽,好貴,但阿女話ok喎。

子爵府

Sorry, 補充一句,不含鋁鹽,理論上係安全。我用過呢隻http://www.iherb.com/m/Lafe-s-Natural-Body-Care-Natural-and-Organic-Deodorant-Stone-3-oz/10552?at=0 City Super 有得買,唔平。

Three Sixty賣呢隻,有噴霧裝http://www.iherb.com/m/Crystal-Body-Deodorant-Crystal-Body-Deodorant-Stick-4-25-oz-120-g/5705?at=0

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

禾本來用開fancl, 不過自己311之後, 就茅再買.

而家用緊sasa 有隻made in thailand, $4x

效果同fancl差唔多,都work架.

不過禾唔知你女女係幾大味, 禾就係有汗先有味, 所以覺得crystal會安全d.

不過禾諗如果果日係要係戶外好耐, 可能就last 唔得耐, 要去toilet 洗洗個加拿大再揸過.

大宅

畀面勳章

用緊,不過我用噴裝,佢唔止汗,但去嗅好得架

男爵府

Thanks all,
即係全天然成份?
又即係當止汗濟? 我初初以為當梘液添.

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

王國長老

王國長老

引用:我在iherbs.com買一隻organic嘅,係有效去

原帖由 hchu06 於 12-04-27 發表
我在iherbs.com買一隻organic嘅,係有效去汗味,但唔會止汗,同類產品在Three Sixty有得買。

不過,因為止 ...
Loccitane幾錢?謝謝

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

禁止訪問

環保接龍勳章 大廚勳章

大宅

回覆:charlotte413 的帖子

其實系咪濕少少水,碌幾下就得?

大宅

畀面勳章

my hubby uses it, it works great for him.

大宅

畀面勳章

youtube 發表於 12-4-28 03:25
其實系咪濕少少水,碌幾下就得?
YES!

男爵府

jensan 發表於 12-4-28 01:42
近日自由廣場嗰邊有幾個post好hit你有冇睇過?? 有關"加拿大"大戰"摩洛哥", 你地冇睇咩?

...
梗係有啦! 都試緊架! 得就最好啦!

伯爵府

我今日去睇止汗水晶,都有2-3隻牌子,唔知分別大唔大呢

大宅

0203Ma 發表於 12-4-27 07:45
我個女十歲, 加拿大一出汗就勁臭, 但咁細個又唔敢俾佢用止汗劑. 想問此水晶真的是天然嗎? 安全嗎? 有效嗎 ...
試下用無患子香體磨砂膏, 唔止汗, 除臭幾好. 華潤堂有售. 另可用鹽當磨砂, 不過會拮D. 都可以除臭, 汗會出少D.

大宅

引用:用緊,不過我用噴裝,佢唔止汗,但去嗅好得

原帖由 vnghk0001 於 12-04-27 發表
用緊,不過我用噴裝,佢唔止汗,但去嗅好得架
請問你講緊邊隻牌子呢

伯爵府

引用:我個女十歲, 加拿大一出汗就勁臭, 但咁細個

原帖由 0203Ma 於 12-04-27 發表
我個女十歲, 加拿大一出汗就勁臭, 但咁細個又唔敢俾佢用止汗劑. 想問此水晶真的是天然嗎? 安全嗎? 有效嗎 ...
止其實吾好架!飲食改善有幫助的

男爵府

冇乜食煎炸, 又唔食辣架喇!

男爵府

FatCatBaby 發表於 12-5-1 16:32
試下用無患子香體磨砂膏, 唔止汗, 除臭幾好. 華潤堂有售. 另可用鹽當磨砂, 不過會拮D. 都可以除臭, 汗會 ...

唔明呀, 乜野係"無患子香體磨砂膏"呀?

伯爵府

今日試左,我覺得work

FatCatBaby    發表於 12-5-2 12:33

首頁

尾頁

跳至