親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我地打算去新加坡玩5日4夜,有冇好酒店介紹?
我見好多人都住SENTOSA 2日又係TOWN住2日,其實係咪真係要咁住先得呢?住晒TOWN真係唔方便嗎?可唔可以比啲意見好提議我?唔該晒﹗

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我上次住晒town, 都OK方便喎, 其實果邊好似HK咁上下大, 個人覺得唔駛搬酒店都得囉, 邊間酒店就睇你buget, 揾啲近MTR既會方便啲~

我上次住Studio M, 行去MTR比較遠, 酒店有shuttle出牛車水, 不過我地都貪方便勁搭的士

一日去USS同埋聖淘沙都OK, 如果想玩聖淘沙啲活動, 咁就要預返多半日時間

複式洋房

多謝你回覆我呀…
我都唔想搬酒店,因為有小朋友會麻煩啲同埋覺得浪費起碼半日時間搬酒店吧…所以諗緊住晒town定住晒sentosa…
但我行程係一日uss,一日zoo,其他未定,應該會多一日sentosa行下咁,可以點安排好?

男爵府

引用:我上次住晒town,+都OK方便喎,+其實果邊好似

原帖由 TMC3012 於 12-04-30 發表
我上次住晒town, 都OK方便喎, 其實果邊好似HK咁上下大, 個人覺得唔駛搬酒店都得囉, 邊間酒店就睇你buget, ...
我都讚成呢個策略。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:多謝你回覆我呀…我都唔想搬酒店,因為有小

原帖由 qcym 於 12-04-30 發表
多謝你回覆我呀…
我都唔想搬酒店,因為有小朋友會麻煩啲同埋覺得浪費起碼半日時間搬酒店吧…所以諗緊住晒t ...
其實你可以去雅虎到睇下人地啲blog, 參考下行程

珍珠宮

Town 去聖淘沙有什麼交通工具?需時多久?

王國會長

王國會長

qcym 發表於 12-4-30 00:30
我地打算去新加坡玩5日4夜,有冇好酒店介紹?
我見好多人都住SENTOSA 2日又係TOWN住2日,其實係咪真係要咁 ...
其實冇所謂, 新加坡好細, 打的sentosa 去 town 只是15-20分鐘.
我上次住晒sentosa, 費事搬酒店, 浪費時間.

王國會長

王國會長

Minnie2010 發表於 12-5-1 15:00
Town 去聖淘沙有什麼交通工具?需時多久?
mrt , 打的

複式洋房

我仲未BOOK到酒店呀...果邊6月有唔知乜FUNCTION好FULL呀...依家仲CHECK緊...

大宅

qcym 發表於 12-5-3 00:00
我仲未BOOK到酒店呀...果邊6月有唔知乜FUNCTION好FULL呀...依家仲CHECK緊...

佢地個邊放暑假喎 .... 連去 uss 都要比 peak season price 喎 ....

首頁

尾頁

跳至