婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:就快結婚,好憎未來99

我覺得你99認為你cheap 用肚要脅佢個子結婚

所以睇你唔起
睇死你冇得say no

「都娶你仲想點?!」

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原來婚禮係99出錢, 雖然樓主名義上係問99借, 但相信你99都心中有數, 你兩公婆而家bb未出世都話無錢, 生完bb支出只會更大, 到時真係可以還到錢比99嗎?
你99可能已經預左筆錢收唔返, 咁佢當然希望蝕少d啦, 呢個心態係好正常喎
你大住肚入門已經無咁矜貴, 唔通99仲要老馮貼錢比你用靚野咩?
做新娘子邊個唔想用靚野, 但最緊要量力而為囉, 如果你想借錢又想可以自己渣fit點樣用, 咁你應該問銀行借, 而唔係問99借囉

複式洋房

引用:難聽講句,我係你就唔嫁,未入門已經咁,之

原帖由 vivien918 於 12-05-04 發表
難聽講句,我係你就唔嫁,未入門已經咁,之後仲點會有好日子過!d 99十個有十二個都衰,係個仔面前就對你客 ...
絕對同意!我的奶奶正是這樣!我話比我老公知99講過咩,我奶奶夠擔死話:「我邊有講過啫,係你頼我;你唔好甚麼都頼我。」其實我老公都好幫我,因為佢話佢好清楚自己阿媽係個咩人。(好彩每次我都錄音等老公聽翻。)

別墅

樓主...我都覺得...如果你5系因為有BB局住嫁...就5好結呢個婚....
點可以甘GA....
未過門都甘...過左去仲得了.....過左去..你的人生就完了!!

男爵府

回覆:就快結婚,好憎未來99

只想問樓主一句,你有冇為個婚禮儲過一分一毫先?有冇為個婚禮而四出搜集資料先?有的話,做咩要聽第三者指示?但如答案係冇的話,你就冇得怨。

珍珠宮

你影不影婚紗相都要問過奶奶?你同老公自己決定啦!

珍珠宮

why 要99比錢

大宅

如果6299要全包宴 再要買大送細<-等佢養果隻
如果呢事實咁就真係佢地想慳得就慳啦 做父母養大個仔已經完成責任 再要補貼新抱孫仔就係 怪嘅只可以怪自己個男人冇用 欠你嘅唔係6299囉

如果成個婚禮係自己出錢就唔同啦 大可以意見接受 態度照舊囉

總結一句 宜係要睇清自己企喺咩位 咩處境囉

男爵府

未結婚已經想控制位你, 第時點算呀....衫同妝梗係要選自己最鍾意, 表現得你最靚, 咪鬼理你99. 咪鬼叫你C6同你99講你响出面租成點. 總之就唔駛你99幫手, 費事第時你99話你欠佢人情.

首頁

尾頁

跳至