論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我會請, 我第一個BUN BUN都係咁, 完約回了家鄉跟住飛左去加拿大~~
[img][/img][img align=left

別墅

回覆 milkbear23 的帖子

最怕係佢黎到做得好好地,未完約就突然話走

milkbear23  我冇記錯佢地好似要完左2年約仲要僱主封信先可以去加拿大做野  發表於 12-5-4 10:30

別墅

回覆 babywantwant 的帖子

原來佢有nursing background,是否好大機會當跳板到canada呢?你地會唔會有這個擔心,所以請個學歷較低的菲傭呀?

公爵府

畀面勳章

回覆:你地會唔會請大學的bun bun?

我申請緊的工人也是大學生,主修engineering, 副修secondary education, 大唔大機會走佬呀?

別墅

我以前的印印唔高學歷,我只是話她成日企在廚房,唔睬小朋友,她第二日即辭工,所以她們無分學歷,鍾意走就走,毫無道義可言。

珍珠宮

回覆:你地會唔會請大學的bun bun?

我剛走了的bun也是大學生,可能來香港真是踏腳石,中途就走,不過她工作態度好認真

子爵府

引用:回覆+babywantwant+的帖子 原來佢有nursin

原帖由 babywantwant 於 12-05-03 發表
回覆 babywantwant 的帖子

原來佢有nursing background,是否好大機會當跳板到canada呢?你地會唔會有這個擔 ...
太好條件吧!唔走就奇!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔會了...

複式洋房

我剛走了的bun也是大學生, only work for 9mths, and then go to Denmark, it is really easy to apply, so don't hire too high qualification bun.

男爵府

我個賓都係大學生, 又係讀nursing, 佢係我到做左14個月,
正apply緊去canada.

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

無得驚咁多.

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

印印驚佢蠢得滯, 賓賓驚佢醒得滯.
LOCAL 佢揀工, OVERSEA 隔山打牛都係會揀工.
學歷低, 教得嘔血, 學歷高又驚佢當踏腳石, 蟬過別枝.
歸根究底都係睇彩數, 唔好EXPECT 過高.
好既咪感恩, 唔好既平常心, 唔好激親自己.
做香港僱主真係好被動, 無聲的一羣.

男爵府

親子達人勳章

my
last maid is U grad as well. She just worked for one year and resign. before that she has borrowed large sum of money from many financiers and her sisters and did not repay. She don't need the air ticket when she leave. she told me she has another new employer. maybe she also go to Canada? God knows!

子爵府

我之前隻賓都係大學生,做咗六個月走咗. 話會返菲,但我見佢FB應該仲係香港. 以後都唔會再請大學畢業,因為佢哋都唔識做工人.

首頁

尾頁

跳至