心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你見過d咁既人未?

各位姊妹, 我想講講我有一個好神奇既同事既野你地聽下:

Backround: 兩公婆人工都唔底既, 冇供樓付擔, 但有一對仔女o

趣事1: 數月前家中電話壞了, 佢問人有冇多, 因為有個同事成日買野會比d舊but重用得既野人, 不過冇人有多, 不了了之o 點知, 前排又聽見佢問同一個同事有冇多電話, 原來佢屋企已經數月冇電話用了, 佢都唔捨得買o 結果有個好人去鴨寮街十幾蛟幫佢買左一個, 佢d仔女先有電話用o

趣事2: 佢一向都好少買衫既(其實係好少買野), 只係適逢有事先會買衫, 最近要去飲, 買左件衫, 買時已經驗屍咁驗, 買完一天話要換(唔記得乜原因), 換左一次, 跟住第二天又話走線又要換, 怕樣衰揾人代換又成功, 跟住著住去飲, (佢話)有個friend話佢件衫有摺痕, 係唔係舊既, 佢又去另一間分店換, 人地唔換因為剪左牌, 佢鬧人重打電話叫4個同事去聲援佢, 冇人採佢, 不過最後人地買佢怕, 換比佢o

趣事3: 佢有一日帶左一盒colour pencil (係德國名牌-司德x)話刨極都斷喎, 話唔知係唔係A貨, 但係枝枝用剩1/3長度, 跟住整整一個下午不停打電話比司xx香港總代理, 問人地佢那盒是否A貨, 要換一盒新既喎, 人地唔肯換因為check過係真野喎, 佢話要去customer council投訴, 最後都比佢'lur'到一d文具o

其實趣事一大堆, 日日新鮮, 不過以上3件係近期代表作, 你見過d咁既人未?
http://image155.poco.cn/mypoco/myphoto/20090825/00/51675785200908250043013987997108794_000.gif

大宅

Re: 你見過d咁既人未?

怪人見得多,你同事都好另類姐!

伯爵府

真係聞所未聞呀...
為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

男爵府

千奇唔好介紹佢幫襯d friend, 實比人鬧死!

[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

複式洋房

點敢!blacklist左佢好耐lu喎!

ChristyBBmama 寫道:
http://image155.poco.cn/mypoco/myphoto/20090825/00/51675785200908250043013987997108794_000.gif

已刪除用户

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

Agreed. Very Cheap guy

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你同事一定好有錢,儲埋大把唔洗憂!

大宅

哈哈~哩d人一定會有好多...
例如d明星就係一個好例子...d紅又唔係好紅果d姐仔...
可能仲衰過c奶...
好彩我身邊仲未有哩d人出現過...

男爵府

好媽媽勳章

男爵府

誇啦啦, 我見孤寒

伯爵府

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

qooqoo514 寫道:
極品 , V.S.O.P. 嗰隻.....

agree

大宅

strange person. ?-( ?-( ?-(

複式洋房

最慘佢完全唔覺自己過份喎, 重話到自己做既野係天經地義咁!

別墅

sosochui,

你個同事確實極品, 最難得佢有一個同自己一鬼樣嘅極品2. 值得kung喜.

如果你吾介意又有時間, post多d出嚟比我地d mami 見識下都好吖...

用戶要求終止服務

講真幾個月冇電話用都蝕哂d電話費啦,得不賞失

伯爵府

好媽媽勳章

八掛問下, 佢地係咪2公婆都係咁架? 遇到呢種女人唔奇, 但如果男既都係咁就.......

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你個同事真係極品, 但點解你同事啲同事明知佢係咁o既人都仲so佢o既? ?-( 去鴨寮街幫佢買電話, 幫佢攞衫去換, 係我睬佢都儍.

複式洋房

這世界就係咁怪, 有d咁既人, 又居然重有人同情佢, 重鼓勵佢打電話去'司德x'問, 攪到佢真係以為自己好arm咁, 真係唔知d人當佢係儍婆咁玩定係真係覺佢冇問題喎o 我次次見佢發癲, 我就當睇戲, 睇佢幾時比人 同佢同一個部門都覺得羞家o

DoReMi媽媽 寫道:
你個同事真係極品, 但點解你同事啲同事明知佢係咁o既人都仲so佢o既? ?-( 去鴨寮街幫佢買電話, 幫佢攞衫去換, 係我睬佢都儍.

子爵府

畀面勳章

真係未見過,未聽過,好似又孤寒又貪心,避之則吉,免麻煩

首頁

尾頁

跳至