跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2004年1月媽媽會~part 2

hi,
Happy New Year
新一年開始,希望大家都開開心心

大宅

貓BB
我個女都係識講野冇耐炸
所以我lum你個仔都好快會好多野講,你試下多d同佢講野,比多d表情,多d向著佢笑笑口咁講,一聽到講得好的就讚佢叻仔,等佢有多d信心,

大宅

貓BB 寫道:
[quote]
cherylyeung 寫道:
貓BB

有無帶囡囡去健康院做評估呀?嚟緊兩歲記住帶佢去做評估,睇吓姑娘點講嘛
以經轉介左去屯門醫院智力評估啦...做完話叫等半年左右見專科~宜家我等左2-3個
月左右掛?[/quote]

我個女歲半評估時姑娘都係話佢識講太少野,當時佢只識媽媽,daddy同mum mum :-( :-( 比個姑娘講到我個心都亂晒,話如果兩歲仲係咁就最好比佢早d返學,等bb有多d機會學講野,你個姑娘有冇咁同你講呢

大宅

wailokma
你住青衣邊處呀
我住0係翠怡
nice to meet you

大宅

各位媽咪 & familys,
你地明日玩得開心d
我今次參加唔到,希望下次有聚會能join la
今日我地帶bb到婆婆家預祝生日,開大食會...

大宅

好耐冇入黎同大家傾計la,
NatMom,恭喜 恭喜

大宅

我近日都好忙,因為多左煮飯,亞女大個左,令我唔可以再做無飯主婦la.
今日同亞女去報名讀出年嘅K1,星期四要去in,我只替好報了兩間,希望早d有好消息la.
NatMom,你好叻呀,可以照顧3個bb,
我照顧1個都已經骨0都散...

大宅

NatMom,
嘩,咁你要好好進下補先得la,
最緊要係有足夠的睡眠同運動,咁血氣先至好架.

大宅

yyyy 寫道:
妳們好呀!

yu yu發燒, 昨夜仲咳得很厲害, 訓唔到! 今早同佢轉醫生,話佢肺炎呀!

近期的天氣真係變得好快,時涼時熱,真係著少件衫就會中招,大家都要保重呀
亞女上個禮拜去幼稚園面試,同d小朋友玩左個幾鐘,返來就病了,又咳又高燒,食左成個禮拜藥至好得番,我都唔敢想像佢出年開學時會點la.

大宅

好耐冇入黎la

大宅

好耐冇入黎la,大家好嗎 亞女9月終於開學la,佢冇番n1,希望佢會好快適應啦

大宅

首頁

尾頁

跳至