懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我朋友唔知自己有咗,佢公司例行身體檢查照咗胸腹X光,佢驚BB畸形或其他問題,想唔要丫!我覺得好可惜,所以勸佢睇定d先,因佢結婚好耐先第1次

Dada mami

男爵府

回覆:照過X光係咪真係唔要得?

Maybe....but need to consult doctor first...some cases here their baby also ok...so not 100%

大宅

咁快就想唔要? 勸你朋友睇左醫生問下專業意見先啦, 如果個bb 根本冇事, 咁佢咪好無辜?? 緣份呢d 野唔係想有就有, 三思呀~!!

複式洋房

引用:咁快就想唔要?+勸你朋友睇左醫生問下專業意

原帖由 zet 於 12-05-08 發表
咁快就想唔要? 勸你朋友睇左醫生問下專業意見先啦, 如果個bb 根本冇事, 咁佢咪好無辜?? 緣份呢d 野唔係想有 ...
我都係咁覺得,所以勸佢睇定d先!

Dada mami

男爵府

下!?! 好驚wor!
我上次入院, 因為驚我有肺炎, 醫生都照左我x光, 不過佢地聲稱就遮住左個肚, 同埋只係影個胸
之後照結構and 4d 照bb都正常.......................

男爵府

我都建議你問問醫生好啲先..
懷孕真係話易唔易話難唔難架..

複式洋房

最後朋友都係放棄

caliamama    發表於 12-5-26 22:45
raymondbaby    發表於 12-5-26 21:27
Dada mami

大宅

唔好放棄呀,我4weeks時都照過腹部x光,看有冇腎石(那時未知有左),7weeks時才知有左,我有諗過放棄,但問左幾个醫生意見,佢地都話影響不大,我諗住見步行步,最後bb健康生世架
有需要pm我同我傾吖

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

adawingyin6 發表於 12-5-16 10:09
最後朋友都係放棄

已經放棄咗, 定係打算放棄呀 ?

睇定D先啦
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

大宅

都係問下醫生好喎!咁大個決定唔可以求其呀!

男爵府

畀面勳章

要問醫生, 同睇下照既時候有幾多幅射

別墅

回覆:adawingyin6 的帖子

問個pro啲嘅醫生先決定啦,唔好濫殺無辜
我出世果時未有u/s,我阿媽產檢都係照x-ray

大宅

陪月勳章

回覆:adawingyin6 的帖子

問下醫生。我之前睇雜誌話胸xr可以最多20次,問清楚先

大宅

點解咁快放棄呀再勸下你朋友啦!

子爵府

我愛人個阿姨都係响未知有嘅情況下照咗xray,但係都無事,依家佢表妹已經20幾歲,20幾年前醫學無咁發達都無事,何況依家可以照晒結構之類去睇住個b,叫你朋友唸清楚啦。唔好就咁扼殺個小生命。

神呀,請允許bb黎到我身旁!

大宅

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

問清楚醫生先決定,最好問多幾個,唔好咁草率人命由關

複式洋房

我fd已經落咗,佢問咗好多間私院都唔做,唯獨劉國霖呢個無良醫生嘅私院肯做,我fd話做嘅時候佢問都唔問下點解唔要!我覺得佢好乞人憎,就咁隨便呃殺個小生命,如果唔係佢小生命仲有機會生存,其實我都好嬲我fd

Dada mami

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

adawingyin6 發表於 12-5-26 18:54
我fd已經落咗,佢問咗好多間私院都唔做,唯獨劉國霖呢個無良醫生嘅私院肯做,我fd話做嘅時候佢問都唔問下點 ...
果個話無左雙非生意會有私家摺果個衰人嘛........問都無問....乜都向錢看.............真係無醫德
放下自在

複式洋房

我fd仲話佢出名,我即刻回應話佢出名見錢開眼,專落仔兼賺人仔,係香港媽咪最討厭的醫生

Dada mami

珍珠宮

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

adawingyin6 發表於 12-5-26 18:54
我fd已經落咗,佢問咗好多間私院都唔做,唯獨劉國霖呢個無良醫生嘅私院肯做,我fd話做嘅時候佢問都唔問下點 ...
又會咁爽手

首頁

尾頁

跳至