自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我家屋苑可以養狗!

某日我DOG WALK完畢回家,狗有戴口罩(要再講多次,沒有法律規定狗狗係公眾地方一定要用口罩,但OVER20KG就一定要拖繩我用口罩,係唔想比一D無知的人話我同狗狗.所以先用),同時狗狗係短繞繩貼腳行.

到自己個座,我前面有個女人入先,我地跟住入,立即有LIFT開門,我同狗狗SIT好係大門口,沒有行近LIFT門,因為都唔會同前面個女人一架LIFT.

當個女人入左LIFT,佢轉身望返出來,見到我地,大叫仲要手指指,'你地唔好入來,你地唔可以坐LIFT,我最憎就係狗,我唔會忽比你入來,你地行樓梯...坐貨LIFT....',無資格坐LIFT"

當時我火遮眼.立即禁返開部LIFT,問佢'我做咩唔可以坐LIFT,我有比管理費,大廈公契或守則有寫,養狗的人一定要讓唔養狗的人優先用LIFT?咩叫無資格坐LIFT呀?????

不過我無同佢繼續嘈,之後,我鬆開手,比佢上去...!!!

我覺得,係HK養狗就好似低人一等,要比人白眼,要比D無知人多多要求,其實搭LIFT已經讓,行又讓,落雨都只好行無COVER地方,流留條路比你地怕狗人行,仲想點呀...?????....!!!!真係好嬲好嬲......

jenniferzhu  呢個女人好過份  發表於 12-5-9 11:46
styh  佢都痴線,lift有寫唔比狗搭咩?!佢比狗更可怕!  發表於 12-5-8 18:12
Energy  "當個女入左LIFT,佢轉身望返出來..."  發表於 12-5-8 17:04
jnkbb  咁怕狗, 又住可養狗既屋苑  發表於 12-5-8 16:51

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

回覆:八婆仔@ 的帖子

大宅

簡直係有病!!!

^^阿囝2011年6月6日出世啦~

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

回覆:如果你唔喜歡人養狗,你一定唔好入來!

雖然我吾like 狗,但都吾會咁做!
無理取鬧,姨媽到咁:;pppp:

珍珠宮

如果你唔喜歡人養狗,你一定唔好入來!

發花癲!!!!咪理佢!!!!!!!!無品架!!!!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

你甘講甘個女人咩反應?

我都會同你一樣xxyz佢.:;pppp:

la_source    發表於 12-5-8 16:46

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

叫佢整架專LIFE呀MA~~
[img][/img][img align=left

大宅

我好鐘意狗,不過因為細過被圍村只狗咬過除了自家養的狗,出街睇到人牽狗經過我身邊我會繞道辟開,如果同乘電梯我會俾人先上,我等下一班,不過唔會大聲話人地因為喺我自己心理問題

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

係我既話, 就算唔搭都照入去

Lalaboy  X3, 睇下你點  發表於 12-5-8 18:01
LoveFamily  me too  發表於 12-5-8 17:46

侯爵府

:;pppp: 佢係咪有病吖? 不過有D人真係好怕狗,見到狗會好大反應。

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

發花癲:;pppp::;pppp:

子爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

子爵府

Poo得好勳章

係我一定鬧到佢面矇矇,仲比佢上先?我一定行埋入去,等佢知難而退

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

叫佢see dr la!!

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

如果甘介意,點解住可養狗屋苑唧

newbiee  我都係咁話  發表於 12-5-8 17:00
---生命無價,請支持領養---

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

老實講我本身勁憎狗,尤其係大狗,如果我同啲大狗同(車立),我都無所謂嘅,話曬都係好短時間,但會(備戰)正所謂你死好過我死
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

大宅

我有時拖住隻大狗行都俾人啤, 驚死hi到佢地咁, 你仲話0係lift, 唉....你果隻咩狗?

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

如果你唔喜歡人養狗,你一定唔好入來!

點解你要出返去比我誓不低頭

水晶宮

個女人係咪比狗嚇親, 我覺得你讓佢唔同佢同lift同埋隻狗係貼住你行真係可以接受到囉, 無問題啫, 我無養狗同有少少怕大狗, 但如果好似你咁唔同其他人同lift已經係個好狗主啦
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

首頁
12345...11

尾頁

跳至