自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

回覆:八婆仔@ 的帖子

啲人特別驚黑色狗架,我以前拖住朱古力lab,啲人驚到死。
你咪讓下佢,我通常都讓人行先,廢事啲人伊嘩鬼叫。

八婆仔@  已經讓左,我地本身都無打算入LIFT!企係大門口,都要鬧  發表於 12-5-8 17:05

男爵府

你串佢丫嘛!有病就做多D運動啦!~你先要行樓梯就真呀!

乜你唔知呢棟大廈可以養狗0既咩? 唔識字就問看更啦!

我隻狗都未吠,你就吠....

下次佢再係咁你記得咁鬧佢呀!

人人都係平等...就算寵物都有生命,都係一樣~唔會低人一級!!! 如果咁諗你0既人,佢

連虫都不如!叫佢番森林住吧啦...錫番~~
曾經有一個可以讓我好好咁訓0既晚上,但係我冇珍惜到!到左起身勁眼訓0既時候先至後悔莫及,塵世間最痛苦莫過於此。 如果個天可以俾機會我番轉頭既話, 我會同周公講我愛佢,如果係都要0係玩bk0既時間上加一個期限,我希望係48小時。

男爵府

係我就會即刻入埋lift,同佢一齊搭...睇下邊個頂唔住...

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢既態度好有問題,換著係我一定會入埋去,吹呀~~:;pppp:
咩叫做冇資格呀,佢有病呀~

禁止訪問

引用:我有時拖住隻大狗行街都俾人啤,+驚死hi到佢

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我自己本身有養狗, 屋苑亦都可以養狗, 但我眼見D當狗係怪獸既人就會覺得好反感!

樓主你應該係養大狗, 我見屋苑有D人, 不論對大狗或者細狗都有一種避之則吉既眼神, 有D甚至乎會講埋出口.

我明白有人怕狗, 佢離遠見到你拖住隻狗都已經想避開你, 有時有D媽咪仲會同佢地D小朋友講, 唔好行埋去呀, 隻狗會咬你架! 有D仲誇張, 見到你抱住/拖住隻狗入lift, 佢明明喺lift入面都會即刻走返出黎, 特別係見到D大狗(金毛尋回犬/拉布拉多). 其他座樓既狗主係點我唔知, 我眼見我自己果座既狗主一般都好自律, 如果係養大狗既, 佢地見到你等lift, 唔理係咪佢自己等lift先, 佢多數都會等下一部lift. 養細狗既狗主通常會抱住隻狗行埋一邊, 唔會話俾隻狗騷擾到其他住客.

iqueen  係呀係呀, 有d阿媽成日都話 "會咬你" 痴痴地  發表於 12-5-8 17:18

禁止訪問

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

各位,我要再重申一次...

我地已經SIT好係大門口,(即係座頭入口),根本無諗過要同女人同LIFT,只係唔高興你做咩仲要指住我地來鬧......

大宅

畀面勳章

個女人都痴線..
你應該帶埋狗狗入lift..唔使理佢..佢出lift就由得佢..

珍珠宮

畀面勳章

咩叫無資格呀?
雖然我無養狗
如果咁唔鐘意狗既,搵屋時搵D唔俾養狗既屋住LA

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

morganBB 發表於 12-5-8 17:00
拉走啲小朋友又話唔走開咬死佢又話會追住佢
我成日都話,啲人就嚟要去動植物公園隔住個籠先可以睇到狗架啦

別墅

唔好為左d無謂人嬲,唔值得!

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

morganBB 發表於 12-5-8 17:00
Support 樓主!
我有二隻狗,自問有公德及自律。
慣性出入大廈帶口罩,

握手先!!!
我屋苑又係好多怪獸家長,離成米見到我隻女,係北京狗咋,已經好似G4咁檔開。
我明白有好多人唔鐘意狗,但唔該唔好教壞細路,話DOG DOG 好危險,會咬你㗎。有乜證據?
講起都把幾火!!!!!!

lovebobo  呢D說話真係聽唔少  發表於 12-5-8 17:21
笑下又一日。放鬆下啦大家!

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

八婆仔@ 發表於 12-5-8 17:10

我地已經SIT好係大門口,(即係座頭入口),根本無諗過要同女人同LIFT,只係唔高興你做 ...

病向淺中醫啦佢。
笑下又一日。放鬆下啦大家!

水晶宮

拿拿林除口罩... 再叫隻狗係架lift入面放屁~~~

驚狗 無問題, 自己行埋一邊驚飽佢....開口罵人咁無品, 我老虎蟹都叫我隻狗埋去放個屁!

子爵府

八婆仔@ 發表於 12-5-8 17:10

我地已經SIT好係大門口,(即係座頭入口),根本無諗過要同女人同LIFT,只係唔高興你做 ...
佢無知無品無家教,唔駛同佢一搬見識,唔好唔咁激氣,O 仔會唔開心架

八婆仔@  係!O仔會唔開心,所以先無同佢嘈!  發表於 12-5-8 17:19

大宅

我屋苑都係可以養狗架 ,
我好鐘意狗仔同我一齊 搭 lift 架 ~~
反而係狗主佢地會有所避忌.
不過其實最緊要互相尊重 ,如果個 女人 係驚 狗既 ,佢可以直接講 ,
話唔該可唔可以叫狗狗坐第二部lift ,客客氣氣 ,我諗樓主 一定無咁激氣 ~~
樓主 ,算啦 ~~係個女人問題 ,唔需要上心架 ~~

水晶宮

畀面勳章

個9-1婆見到d紋身漢夠晤夠擔大聲鬧

首頁
12345...11

尾頁

跳至