自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:Quote:原帖由+blueski+於+12-05-11+發表如

原帖由 薯媽 於 12-05-12 發表
放啦
有咩拎

My Two Princess

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+angelheart+於+12-05-11+發表

原帖由 pigpig 於 12-05-12 發表
你5係化?好心你淘少D嘢!知足D啦4萬又點?多過你既大有人在

...
係係係。我都唔知有乜好講,又唔係多。至於淘寶我會檢討下。留港消費

禁止發言

有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

angelheart 發表於 12-5-12 09:02
係係係。我都唔知有乜好講,又唔係多。至於淘寶我會檢討下。留港消費

...

其實要啱用先好買,
(我都明, 女人係購物狂, 所以我都唔講過"有須要")
買的時候, 唔好諗住,
如果唔鍾意, 咪送比邊個邊個囉.

珍珠宮

2018復活節勳章

我都想

My Egg Egg Egg Egg Easter House

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

當你有4萬蚊家用既時候.你就好希望有5萬蚊加用.
錢係無人賺多.

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我都明白每個人的生活質數唔同, 搵錢多d可以生活好d, 好似我咁係fulltime媽, 但c6搵錢唔多, 但都可以緊生活, 所以錢有幾多就係用到邊個level, 覺得有4萬家用, 對我黎講係好多......突然想到呢度, 就覺得好羨慕者, 並無惡意批評任何人的, 不過真係覺得而家生活唔容易.....

男爵府

回覆 回覆:annang_79的帖子

反而想睇下佢個1萬蚊野係咩野 個個月都買喎 點有咁多野買呀

子爵府

BK Milk勳章

回覆:我都想有4萬蚊家用...

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

4萬蚊我淨袋就差唔多

雖然我在線,但可能行開左

禁止訪問

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

我全年加起來都沒有4萬呀

禁止訪問

引用:如果4萬包供樓,車位,学費,興趣班,工人姐姐,

男爵府

大部分時間我都好滿足現況,人比人,比死人,我半年都冇4萬家用,不過足夠啦,,我係FTM,真係唔夠洗會自己出番去做野自己揀既

首頁

尾頁

跳至