興趣嗜好

跳至

首頁
23456...10

尾頁

侯爵府

畀面勳章

small22 發表於 12-7-31 23:46
A346,
請問同老公共用一部電腦, 各自手機點 up相呀 ??

各自手機果dropbox用番各自係dropbox開o既a/c就得,
至於想係電腦用dropbox program去自動DL o的相的話就只可以揀其中一個a/c,
或者電腦上面係有各自a/c profile都可以set 各自o既dropbox

大宅

Hi A346,

經你介紹, 我都裝咗 dropbox. 但係點解1條幾分鐘的video 要用成幾個鐘的時間 transfer to dropbox? 係咪有咩問題? 又冇得比我 cancel 唔transfer. Worry....

Thanks.

侯爵府

畀面勳章

geee 發表於 12-8-2 16:08
Hi A346,

經你介紹, 我都裝咗 dropbox. 但係點解1條幾分鐘的video 要用成幾個鐘的時間 transfer to dropbo ...

咁你條片有幾大 (幾多 MB)?
因為 Dropbox 自動 upload 呢個機制係 background 度 run,
佢設計上係唔想太影響部機其他運作,
所以 upload 時係會較慢,
基本上你唔理佢就得,
當然好間中上o下dropbox睇下o的相有冇成功upload 會好o的...

大宅

回覆 A346 的帖子

Thanks A346, 可能呢條片長d, 有成5百幾mb, 用咗日半返工喺office 嘅時間終於攪掂, 我會唔理部機等佢自己run埋其他d片, thank you very much for your help.

男爵府

好媽媽勳章

http://db.tt/zTQts9Bg

Please keep the link, if you want to install the DROPBOX,

THANK YOU FOR YOUR HELP!
人不犯我, 我不犯人.

男爵府

好媽媽勳章

A346 發表於 12-7-5 14:37
係手機開 Dropbox Apps > 撳 menu制 > Settings,
係 Space used 就見到有幾多 GB ...

51.5% of 5GB , that is I have total 5GB, right ?
人不犯我, 我不犯人.

男爵府

回覆:hw1115 的帖子

Yes.

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我要為小朋友做個好榜樣, 所以2015年要好好為自己和小朋友預備!!

大宅

Hi All

我都試左, 可以用我條link la

http://db.tt/Ua6Z9hCu

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

多謝樓主

my refer link:
http://db.tt/Ayc0rc2e

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

點解我自動UL都係得2•5GB, 唔係會送多3GB比我嗎?

侯爵府

畀面勳章

小肥豬 發表於 12-8-18 03:36
點解我自動UL都係得2•5GB, 唔係會送多3GB比我嗎?

係先有 2GB,
用自動upload後會先送 500MB,
然後每超過500MB 相片UL後會繼續送500MB,
上限送 3GB...

伯爵府

明白喇!

Thx

大宅

畀面勳章

my refer link:
http://db.tt/WIAVG5zM

珍珠宮

畀面勳章

回覆:為保障你o既相片安全,強烈建議安裝 Dropbox

我都有用 Dropbox

子爵府

Dropbox is very good. Upload your photo very very fast.

大宅

我想問其他既app可唔可以放入去呢?可以點做,因為部電話好似壞壞地,怕無曬D資料!thx

侯爵府

畀面勳章

woonng 發表於 12-8-31 11:06
我想問其他既app可唔可以放入去呢?可以點做,因為部電話好似壞壞地,怕無曬D資料!thx

Dropbox 只可以backup 係 SD上o既資料,
例如 whatsapp 個 folder,
但電話薄、日曆等最好 sync 上 google,
其他 apps 有資料的話就要睇果個 apps 可唔可以 sync 或 export o的資料出黎...

大宅

http://db.tt/BeyO4hvq

大宅

引用:Quote:woonng+發表於+12-8-31+11:06+我想問

原帖由 A346 於 12-08-31 發表
Dropbox 只可以backup 係 SD上o既資料,
例如 whatsapp 個 folder,
但電話薄、日曆等最好 sync 上 google ...
thx

首頁
23456...10

尾頁

跳至