2012年媽媽會

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

大家好~今日已經決定了會在法國開刀生BB~床位已BOOK
預產期26DEC12,因為開刀會提早十日生~所以估計會係16DEC12出生
唔知到時會唔會撞到D法國媽媽呢??到時最好就同一間房~可以一齊吹下水

複式洋房

回覆:12月法國媽媽來報到^O^

Me too! 但未book 床位~你找邊位醫生?

子爵府

回覆:Winest_choi 的帖子

我找梁詩慧你呢?預計幾時開刀生呀?另外你都要快d book床位啦!

複式洋房

我自己係法國籍 但因為言語不通所以去英國生跟奶奶住...
我想請問在法國,可以搵中國人醫生嗎?

大宅

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

我預產期都係26DEC12,而且都係開刀,不過未揀邊日,但點解你揀16DEC12?

子爵府

回覆:Sharont524 的帖子

其實開刀日子未定!我估係16/12咋到時好大可能會撞到你

子爵府

回覆:charmcharm2002 的帖子

Um.....我諗你誤會了我是在香港法國醫院生,不是在外國

複式洋房

我預產期係2/12,會係九龍法國開刀

子爵府

回覆 vipwing02 的帖子

到時你會揀全身麻醉定係半身呀?

複式洋房

回覆:@吱喳@ 的帖子

未知呀,到時問問醫生意見

複式洋房

回覆 @吱喳@ 的帖子

哎 .... 原來係o甘 ... 大肚個人真係蠢d...

大宅

回覆 回覆:@吱喳@的帖子

您好!我在梁醫生到做了第一次產檢。唔知係米我既問題,覺得梁醫生唔多講野,問佢時又答得好standard,有點怕怕... 你係點搵到佢家,comment 一般係?

子爵府

回覆:kammy.rarak 的帖子

我係朋友介紹的,我朋友上年生完都係找梁醫生,我又覺得佢冇乜野喎!上次睇佢大家都有講有笑感覺幾好!

大宅

我都book左06dec係法國醫院順產,床位confirm左啦,不過可以16wees前交deposit,因為我第三胎,有機會會早....我想bb12月出世呀,因為我都係,希望佢唔好太早啦!!

我睇曾祥風醫生

大宅

點解都開刀生?

別墅

我係法國, 打算開刀....之前考慮過仁安, 不過有個醫生太太話仁安比較商業化, 所以打消左個念頭. 而且法國仲近我屋企...
我之前睇開個醫生係浸會接生, 不過佢12月中開始開大假, 話幫我唔到. 搞到我要搵過個, 好彩好快有得睇, 床位confirm左, 16週交deposit, 仲有成個幾月先16週, 時間好慢呀!

子爵府

回覆 jenjen919 的帖子

我同你一樣住得好近法國,行過去都係8分鐘到時可以方便我99拎湯比我~
我要等多一個月先差不多12w咋~好想快d到...起碼個心都安定d...
你知道12月幾多號開刀生未呀?

大宅

我都係睇梁詩慧,都係係法國醫院生,16/12。點解你咁快決定開刀?梁醫生無問我喎。

子爵府

回覆 SK5 的帖子

又會咁岩既~
我係自己話開刀生的.....我原先預產期26dec2012,如果我開刀就要提早10日到要生....所以我係自己估計16dec囉..
不過應該會再變.....因為到時99會找個好日子生.....我暫時都未同粱醫生講我CONFIRM邊日一日生架......XD
咁你諗住幾多號生呀?

大宅

畀面勳章

引用:我都book左06dec係法國醫院順產,床位confir

原帖由 砵砵豬 於 12-05-14 發表
我都book左06dec係法國醫院順產,床位confirm左啦,不過可以16wees前交deposit,因為我第三胎,有機會會早.... ...
我都係曾祥風呀,都係法國。如果順產就係26 Dec , 開刀最早12Dec. 多數會開刀:;pppp:

首頁
12345...8

尾頁

跳至