夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我C6係結婚之後問我借錢讀書,結果一借無回頭。
年年都有一兩個月唔比家用我,又唔解釋,要我自己頂起頭家。
去旅行去迪迪尼又係我包哂。問佢出番一半好似攞佢命。
佢月薪二萬只比八千三我做家用,但要月拖到月尾才比。
但佢仍係出面欠錢,上個月又借我五千還數。
上星期有政府破產署寄信比C6。
佢重話佢好可能比公司炒魷。
我一個女人要做在職媽咪已經辛苦,還要幫人照顧個仔⋯條數!
我好心痛又好苦,只有我阿爸阿媽和兩個仔支持我,我都唔知我可以捱幾耐。

伯爵府

好媽媽勳章

做人老婆好辛苦,我都唔知點做落去

你老公做乜欠人錢?賭債?

男爵府

有無同佢傾過其他錢用咗去邊樹? 睇黎你c6唔係好識理財.

大宅

回覆:做人老婆好辛苦,我都唔知點做落去

問了無數次,只話唔係賭錢,不過成日話自己唔夠錢洗,話自己比99家用又五千,欠銀行每月還二千幾!
以前我包容佢唔識蓄錢,特意同佢開一個聯名戶口蓄錢,結果佢用哂裡面幾千蚊。

複式洋房

賭債,女人?

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 BK Milk勳章

銀行每月$2000都唔需要破產掛!
桐桐bb出生2003-5-5 嵐嵐bb出生2012-7-20

大宅

佢話咁係,我唯有相信

大宅

唔係賭我想係女人!除非佢有奢侈既嗜好啦,好似玩車玩音響咁!

大宅

回覆 waisin 的帖子

this is terrible
how about the place your living, own by you or your husband? If he bankrupt, the house will be in trouble...
you really should think about yourself and your kids only. time to think if you can live without him...
有人說在沙漠不可能種花,但這個世界上,仍然有人去堅持,去灌溉,去相信有可能,因為開花的原因,並不在乎有沒有水,而是在乎你有沒有一份執著的信念。   ...

大宅

我住我阿媽阿爸的屋,每月比番佢地一萬蚊做租和幫我睇住兩個仔,所有雜費和食和教育都係我比,我C6就好似老馮咁以為自己的八千三對頭家好有付出,我同佢講咁少家用只夠住咋!
但佢的確好鍾意買野,買埋哂d高科技玩意一係得個擺,一係好快又唔見咗,我想可能去賣。
佢洗錢的態度係我一路以來改變唔到佢

大宅

如果佢真的破產,最影響的是佢自己,我本身已經唔出聲去忍耐去撐起頭家和睇實仔仔,我一路好努力做好人地的老婆,但我發覺我係最失敗嗰個!

男爵府

咁政府破產署封信內容係咩?佢有咩反應及對策?佢總共欠款又多少?

別墅

應該要將人工收歸國有

大宅

我唔知佢欠人幾多錢,叫佢出糧比我幫佢管佢又唔肯。

大宅

回覆:國民A 的帖子

我睇唔到!

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

瑪瑙宮

前世欠, 今世還

大宅

爸B勳章

都冇可能為左俾阿媽家用 去借錢嫁!?
20,000(人工)-8,300(家用)-5,000(媽媽家用)=6,700
仲有6,700 佢只是用來搭車食飯,...點會唔夠洗... 仲要去借錢????

annafong  6700 - mpf 1000 = 5700, have you insurance?  發表於 12-5-14 23:37

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

做女人真係好辛苦, 有本事嘅女人就更辛苦

榮盛    發表於 13-1-20 20:17

首頁

尾頁

跳至