跳至

首頁

尾頁

別墅

Just wonder can any mama share which school will you prefer if both school take us in the am class?
Any sharing on either school if your kid is taking..... Many ths

男爵府

堅道迦南冇K1...
呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

大宅

I have picked Cannan for my son as they offer better language environment. Teachers are nice and caring so I will put my daughter in Cannan. I do not mind it does not have K1.

別墅

yes yes... i think i will also choose cannan for my girl nei......i think i might not even pay the deposit for wisely lu.....

大宅

好媽媽勳章

The teachers of Cannan are all so nice. My daughter loves to go to school so much.

大宅

迦南

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:堅道迦南或偉思好? (來年讀N班)

迦南

複式洋房

回覆:markbean 的帖子

Can I know which kinder. U chose for yr child after the nursery class?thx a lot

複式洋房

回覆:carlo.km 的帖子

Can I know which kinder. U chose for yr child after the nursery class?thx a lot

複式洋房

回覆:mylovelyBB 的帖子

伯爵府

環保接龍勳章

堅道迦南或偉思好? (來年讀N班)

淨係堅道迦南冇k1我已經放係最後。講真係迦南讀考同區幼稚園又冇優勢,要讀佢嘅幼稚園一係柴灣一係香港仔,仲要考唔可以直升!咁我有間可以直升嘅係手點解唔簡?

大宅

好媽媽勳章

LKY527,

我囡囡9月將會入讀聖心.

迦南有無K1對我來說都無乜所謂, 因為我只是會比我囡囡係佢度讀N班(NOT BECAUSE迦南K1唔好, 只是我另有更喜歡的學校)。

男爵府

如果你本身係某某女校(津小)的 old girl, 幼稚園部好大機會會收返你小朋友讀 k1 的, 因為在小一自行分配學位階段係計分的, 若果又係相同宗教的話就比較難拒絕你... 因為就算你小朋友唔讀任何幼稚園到小學都差不多一定要收你小朋友的, 呢d 叫做有後著, 如果冇後著的話最好考慮清楚, 睇下你對自已小朋友有幾大信心...
呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

複式洋房

回覆:markbean 的帖子

謝謝你回覆!你個女好叻啊可以入到聖心,請問可否告知大概面試的內容?其實我囡比較多講英文所以有點擔心,因為好多人話local kinder.好重視中文.....

複式洋房

回覆:spmok1999 的帖子

Thx for yr advice!i am still thinking...

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 Lky527 的帖子

Lky527,

我小朋友k1會去聖公會幼稚園,當初我都係堅道迦南同偉思間選舉,不過當時迦南可以offer到上午班俾我,而偉思就下午班,加上我問過playgroup老師既意見所以最終揀左迦南。

伯爵府

環保接龍勳章

spmok1999 發表於 12-5-29 17:52
如果你本身係某某女校(津小)的 old girl, 幼稚園部好大機會會收返你小朋友讀 k1 的, 因為在小一自行分配學 ...

no,唔係old student實收架喎。我嗰年8個同學一齊考,(因大家嘅女都係08年),得3個收。我係其中一個。不過我reject offer,個人原因。

spmok1999  咁 20分以上有幾多個呢?  發表於 12-5-30 12:20

伯爵府

環保接龍勳章

spmok1999 咁 20分以上有幾多個呢? 發表於 14 分鐘前

唔知,但做妹嘅就機會大過old student。

複式洋房

回覆:mylovelyBB 的帖子

Wah!!
你個bb又好叻wor 入到skh!咁睇離cannon的n班學生都找到好的kinder!?

大宅

囡囡讀緊偉思N班, 老師好好人, 囡囡好鐘意返學, 而且學到唔少野.
只因K1考到更好既學校, 如果唔係我都好樂意俾囡囡繼續係偉思讀到K3

首頁

尾頁

跳至