2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

今朝去私家CHECK, 個BB由4月27號嘅6.29CM, 經已大到9.64CM喇

大得好快呀~~

男爵府

我都好想知呀, 我下一次產檢要到5月31號
好想快D見下BB

大宅

回覆 88yan88 的帖子

見完BB真係又開心, 又放心得多~~~

最緊要係仲有相KEEP, 買定本相簿先~

男爵府

回覆 jasmeenmalik 的帖子

我都有keep住d相, 不過暫時得2張, 第一次照得6w咩都睇唔到
最開心係上一次, 見到佢手仔腳仔好得意,
不過上一次見佢, 醫生話佢個頭仔向左下面, 都唔明點解會咁mouth:

大宅

我今日去私家照就已經有4張喇~

腳板 - 因為BB 'Q'腳, 所以得一隻腳板, 我老公都係鐘意'Q'腳, 唔知係唔係遺傳
樣 - 成個ET咁
全身 - 有兩張

我上次去QE同今次去私家照, 都係照到BB係'Q'腳同撐住我

咁醫生有無講點解個頭向落既???

男爵府

"Q"腳咁得意
你係唔係一個月去一次私家呀? 因為醫生話開頭一個月一次左右就得啦,
所以我到而家都係去過2次, 而政府呢我都係去QE, 不過係上一次照早期OSCAR照過一次,
所以得私家個兩張。
上次睇BB都係背住, 只係睇到佢個PATPAT, 睇唔到面, 所以係政府都照左好耐先度到一張頸皮,
本身BB係打橫背住, 之後佢叫我行去再入去, 想佢反轉, 點知佢冇反仲要頭仔向左下, 激屎個醫生

大宅

其實我今次係第一次去私家照, 因為之前覺得個B太細, 都睇唔到D咩, 同埋12週果時都有得去醫院照唐氏, 可以順便睇埋BB, 所以就廢事又再出去照, 但上一次去咗QE度照完, 就好似上咗癮咁...

而家一個月梗要去照一次 , 睇下BB健唔健康都好嘛, 每次都係$500, 買個安心都好

上次去QE照, 醫生話個BB坐咗喺度, 要佢訓喺度先得度到頸皮, 叫我轉下身, 咳兩聲, 之後個醫生都等唔切, 要用舊野"DUN"我個肚, 又碌到我舊恥骨都好痛, 個BB先至肯乖乖地訓喺度, 都搞咗20分鐘, 之後個醫生都話"你睇下, 佢而家撐住咗你個子宮呀, 哈~~"

男爵府

係呀~我都係好似上咗癮咁呀
成日都心思思想去睇下BB, 我都係$500左右一次, 上次加埋D維他命同冷霜就$660,
因為上次見佢佢反轉左, 所以好想快D睇上佢正常返未呀
咁你上次照OSCAR有冇問佢係男仔定女仔呀?因為我上次佢反轉醫生話睇唔到呀
同埋你私家係邊到產檢呀?我係尖沙咀翹康呀!

大宅

我都係去尖沙咀翹康呀, 睇霍醫生, 我問過出面照超聲波要$400, 再另加$400診金, 好貴

我無問係男定女呀, 因為我老公個宗教係唔可以知...

其實今日我去睇, 就係想個醫生自己爆俾我知係咩, 但我老公一入到去就同醫生講, 唔駛話俾我地知係仔定女

男爵府

哈哈~我地真有緣啦, 大家都翹康不過我係睇葉醫生
我就覺得佢個到個價錢可以接受, 有好多都太貴啦,
你都係睇翹康係唔係都諗住係仁安生呀?
我已經係仁安落左訂啦!

大宅

我上網睇人介紹話翹康唔錯, 又平, 最緊要係近我屋企, 所以就試下, 同埋我老公唔想我睇男醫生

我排咗去QE生呀~ 因為果度近我屋企, 方便呀嘛~

男爵府

畀面勳章

我下星期一先再照, 上次照12w 7cm. 我估佢e+都應該有10cm
未有得照就唯有睇住醫生錄 既 dvd 過下癮

大宅

回覆 siuminyeung 的帖子

咁好有DVD

男爵府

畀面勳章

jasmeenmalik 發表於 12-5-15 18:26

咁好有DVD
好似有 d 醫生係會比埋架, 我睇李福謙, 聽講林勇行都有.

大宅

駛唔駛另外俾錢嫁?

男爵府

畀面勳章

jasmeenmalik 發表於 12-5-15 18:28

駛唔駛另外俾錢嫁?
無架, 不過佢地本身診金比較貴, 我估已經包左. 羊毛出在羊身上 我第一次睇無 dvd 同之後睇有 dvd, 價錢都一樣. $1800 唔計 supplements. 之前翹康睇盧永傑 $600 only.

複式洋房

回覆:jasmeenmalik 的帖子

而家仲book 到嗎?我上次想book 照結構,佢都話full 洒,係咪照普通超聲波會無咁full ?
我想知道boy or girl 先。而家6/20先係荃灣照結構。好緊張

jasmeenmalik  book到呀~ 不過可能要早一個月去book, 因為佢果度真係好full  發表於 12-5-16 10:27

大宅

回覆 回覆:Stephaniepoon的帖子

stephanie你在荃灣邊個醫生照結構?我下月照想問定。thanks.

鵝要健康

複式洋房

回覆:fongfong99 的帖子

胡廣森.係路德圍。快d 打去book la ... My 1st choice is 張智@Kwai fong .. But full 左。

大宅

引用:Quote:jasmeenmalik+發表於+12-5-15+18:28+

原帖由 siuminyeung 於 12-05-15 發表
無架, 不過佢地本身診金比較貴, 我估已經包左. 羊毛出在羊身上 我第一次睇無 dvd 同之後睇有 dvd, ...
我睇旺角王樹邦醫生,每次收費$650,有DVD,有相,每次錄DVD都有大槪8-10秒嘅4D圖,可以清楚見埋Baby型態,我覚得算平呀:D

首頁

尾頁

跳至