自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

洋房

試下同銀行講番la
有機會拎得番嫁!

大宅

叫你家姐打番去銀行,同銀行職員講番件事,一定要講係邊間銀行、位置、時間、第幾部提款機同埋㩒左幾多錢,佢地會係辦公時間覆你家姐,因為我曾經試過係HSBC㩒左$6000準備去供樓唔記得攞錢,之後買野比錢先發現唔見果D錢,個心即時慌晒,打去銀行佢地話如果過左30秒無人攞左就會食番D錢,要清機check番再通知我,當年我好好彩,真係無人攞食番D錢,你家姐快D打去銀行啦!

希望你家姐果$400無比人攞走啦!

男爵府

家人忘記左拎番提款機的錢......

我試過唔記得攞3000報左驚,睇左cctv後面個人取左, 好彩之後佢都仲有入咭去櫃員機,查到係邊個,搞左半年,要上庭,之後攞得返

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

如果部機食返,銀行會俾返你 .......

大宅

回覆:Karena1015 的帖子

我試過幾次唔記得攞$,架機食番。我打去銀行做番登記,你可以問清楚如有食番$,幾時可退回戶口。

禁止訪問

引用:+本帖最後由+bobo721+於+12-5-19+15:55+編

男爵府

家人忘記左拎番提款機的錢......

另仲有次前幾日,有個新移民c9係部機前ee um um 左好耐,唔識用咁,最終㩒左一萬,之後錢都唔攞就想走,好彩我叫住佢,佢話以為一萬㩒唔到mouth: 咁都唔差在企多幾秒睇多陣先啦

子爵府

畀面勳章

joannmamk 發表於 12-5-19 16:13
叫你家姐打番去銀行,同銀行職員講番件事,一定要講係邊間銀行、位置、時間、第幾部提款機同埋㩒左幾多錢, ...

嘩! 咁多都拎得番!!!!

好奇問,如果有人攞走, 是否銀行會睇cctv是否有人取?? 如有人拎,銀行是否會報警追討?
咁case是否要罰果個人坐x?還是police拉貪心的人呀?

我姐姐唔想上庭

子爵府

畀面勳章

Karena1015 發表於 12-5-19 16:13
我試過唔記得攞3000報左驚,睇左cctv後面個人取左, 好彩之後佢都仲有入咭去櫃員機,查到係邊個,搞左半年, ...

有人排隊先check此人姐,如果唔係...途人拎左點check倒呀??

子爵府

畀面勳章

birdy09 發表於 12-5-19 16:16
如果部機食返,銀行會俾返你 .......

如不是機食....人為咪

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

bobo721 發表於 12-5-19 16:25
如不是機食....人為咪

咁你可以要銀行 check 個 CCTV 架嗎 ,早掛米有個 model 俾銀行 check 到佢攞左人地 600 蚊囉 .........

子爵府

畀面勳章

無氣同你講 發表於 12-5-19 15:46
我試過,追唔到。

你指打左銀行唔比你?

子爵府

環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆:bobo721 的帖子

去最近嘅分行,同佢講幾點係邊部機㩒左錢唔記得拎,填返份表格,五日佢就入返錢俾我啦

子爵府

畀面勳章

birdy09 發表於 12-5-19 16:33
咁你可以要銀行 check 個 CCTV 架嗎 ,早掛米有個 model 俾銀行 check 到佢攞左人地 600 蚊囉 ......... ...

之後model 點??是否留底??

子爵府

畀面勳章

jocat102 發表於 12-5-19 16:34
去最近嘅分行,同佢講幾點係邊部機㩒左錢唔記得拎,填返份表格,五日佢就入返錢俾我啦

...

我姐姐剛打左銀行電話,但我姐姐同我講唔報警,只係.....

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:tc001039+發表於+12-5-19+15:55+打去

原帖由 bobo721 於 12-05-19 發表
如果我姐姐唔報警,去銀行會唔會拎得番$400?
你老公去銀行點做??有冇報警
...
我幫佢打去bank話唔記得拎錢,bank每日會結數,就會知有無多到錢,如果有果筆錢就會通知返我們同過數!同時我老公去報警,警察話等左bank果面覆先,如果無左先會受理,宜家報警都無用,唔受理!

子爵府

畀面勳章

另外, 好奇問....假設途人拎走? 根本唔知香港人/新移民拎,
police點搵此人呀??

而且我姐姐唔想搞大件事, 少數目姐, 她話算吧!!!

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:Karena1015+發表於+12-5-19+16:13+我

原帖由 bobo721 於 12-05-19 發表
有人排隊先check此人姐,如果唔係...途人拎左點check倒呀??
途人拎左就無得查架啦

大宅

回覆:bobo721 的帖子

有!check 返提款機編號,打去銀行,如果提款機回收返d錢,冇比下一個排隊的人取了,銀行會入返去你姐姐戶口。但若不幸被人取了,銀行唔會比返你姐姐。你姐姐要追討,要報警,因為應是盜竊案。

子爵府

畀面勳章

tc001039 發表於 12-5-19 16:40
途人拎左就無得查架啦

有cctv睇倒途人樣子都係沒有得查??
咁如排隊後面果位先可以查倒??

首頁
12345...8

尾頁

跳至