自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

回覆 bobo721 的帖子

打去BANK講低,如果冇人拎,一星期會退返去戶口,我老公上2星期先試過冇拎1000蚊,打去BANK問要唔要報警,BANK話唔使,如果有閉路影到有人拿左會再通知佢,一星期後網上銀行CHECK到已經過返1000入去..
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

大宅

回覆:bobo721 的帖子

我相信要靠後面個人入卡+CCTV 才可確認身份。如冇入卡,比較難追查身份。

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

家人忘記左拎番提款機的錢......

我前排都無拿到,好彩身候果位ee 好人提我,未拿錢。 因為比個仔催,only 拿收據紙就走佬。

子爵府

畀面勳章

MyCastle 發表於 12-5-19 16:42
有!check 返提款機編號,打去銀行,如果提款機回收返d錢,冇比下一個排隊的人取了,銀行會入返去你姐姐戶 ...

如要追討, 我姐姐報左警有用咩??
商場果d提款機,途人人來人汪,點知是否香港人定新移民拎?
plice 睇番cctv只睇到賊樣子點會拉佢呀??
而且又冇賊提款記錄,可能係行開途人拎,香港咁大....沒有可能囉!!

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:tc001039+發表於+12-5-19+16:40+途人

原帖由 bobo721 於 12-05-19 發表
有cctv睇倒途人樣子都係沒有得查??
咁如排隊後面果位先可以查倒??
影到,有樣又有咩用,香港700萬人,重有咁多遊客,邊可能捉到!就算排後面,無入咭都好難查到邊個!警察又唔會通緝個人,所以預左無都得!

子爵府

畀面勳章

MyCastle 發表於 12-5-19 16:47
我相信要靠後面個人入卡+CCTV 才可確認身份。如冇入卡,比較難追查身份。

...

我都覺得係, 有卡有証明偷野,冇卡只係途人拎走,點搵都冇用啦
香港人咁多

子爵府

畀面勳章

tc001039 發表於 12-5-19 16:55
影到,有樣又有咩用,香港700萬人,重有咁多遊客,邊可能捉到!就算排後面,無入咭都好難查到邊個!警察又 ...

男爵府

叻叻勳章

我岩岩禁錢都個女人禁左唔記得拎錢..之後我提佢拎返

LING

大宅

回覆:家人忘記左拎番提款機的錢......

我去年也發生過,先打電話給銀行備案,他們會跟進,也會出信回覆妳;如果一般正常情況,ATM會再把錢呑回去,銀行會refund給妳

多年錢我試過將錢取出,追住及交給一位忘記取錢的鬼佬,結果被老公狂罵,其實如果前面一個忘記取錢,如他行色匆匆來不及叫住,站在那等ATM吸回去就可以的,廢事CCTV錄下萬一又有什麼誤會

伯爵府

虎到金來勳章

首先去銀行問下係咪真係提左款,定無攞到存返入銀行,銀行會cheuk到,如果佢話是提左款我覺得一定要報警,有人話$400駛唔駛咁誇張要報警,就算你攞人一毫都係唔arm

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

子爵府

畀面勳章

yatmay 發表於 12-5-19 17:55
我去年也發生過,先打電話給銀行備案,他們會跟進,也會出信回覆妳;如果一般正常情況,ATM會再把錢呑回去 ...

咁之後你是否比返錢鬼佬呀??

子爵府

如果部機食左可以拿返如果比後面個個人拿左就一半半機會

水晶宮

wongwwcy 發表於 12-5-19 15:50
其實可以報警,因為櫃員機有閉路電視影住,如果後面個個據為己有的話,係等同盜X

...

如果後面的人攞錢即走,無禁機,又不是名人,點追,通常是禁機,才知是什麼人,有途徑去追,樓主可以試下問銀行.

子爵府

畀面勳章

hhmum 發表於 12-5-19 18:09
首先去銀行問下係咪真係提左款,定無攞到存返入銀行,銀行會cheuk到,如果佢話是提左款我覺得一定要報警, ...

雖然係咁講, 但我姐姐話...如果不是其中提款人取走,是行街人士取走, 可能追唔倒~~

咪當做左一件善事囉

男爵府

我試過,過左幾個鐘後之後果間銀行問,職員話如果無人拿d錢係會自動入番去提款機,過左幾個禮拜後真係入番錢俾我。我果間係獅子銀行。

大宅

回覆:bobo721 的帖子

我即刻抓起佢的錢追住佢交給佢,老公生氣的理由說應該由它ATM吸返,不必如此,免得有誤會

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 tc001039 的帖子

嚇死人咩,一萬銀wor追唔返喊都無謂

大宅

好媽媽勳章

簡單講,叫姐姐去銀行填張投訴表再等銀行回覆。
得2個情況。
1.錢比機食番,$400會入番比您家姐
2.銀行覆您家姐,一切正常,部機冇多到錢,咁您家姐先決定是否報警。

男爵府

bobo721 發表於 12-5-19 07:43
今日我約左姐姐去酒樓飲茶,她在商場提款機取$400,點知她掛住傾手機,忘記左拎番d錢先走,就搭lift,
隔左30mi ...

點都要試吓,快d 去銀行講!

禁止訪問

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

引用:Quote:原帖由 tc001039 於 12-05-19 發表打

首頁
12345...8

尾頁

跳至