自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章

renee58 發表於 12-5-21 09:43
樓主可能已經驚緊,冇曬影!我勸樓主不如拎返$去警署好過啦

似係某商場,又人經過,拎走 d 錢 ( 講黎講去都話係途人喎)
咁就算 cctv 影到個樣,應該都唔捉就真
不過,真係唔好太老定覺得冇事
一個唔該,警方發相片通輯人,就真係大鑊
唔好以為 $400 少數目,如果卡主執著,銀行由執著,係要警察做野,咁就麻煩

伯爵府

畀面勳章

引用:有古怪 +

原帖由 安室だがな 於 12-05-21 發表
有古怪
x 2

不好點評我,我睇唔到架!!Thx~~

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

bobo721 發表於 12-5-21 01:55
個女人咁笨,拎人地d錢入自己戶口?緊係check到啦!!

好奇問....如果不是入自己戶口,而係拎走錢唔 ...

唔知攞人錢果個, 有冇同全港數以萬計CCTV SAY 個 HI ? 有冇帶口罩由頭LUP到落尾先攞人地D錢? 為幾舊水唔坐監都要留案低, 真係若要人不知...

KAYIBABY1987  接得好  發表於 12-5-21 15:12
蘇樂B  唔好太低B  發表於 12-5-21 11:52

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

唔知警方會唔會上 BK 攞料呢?

你若盛開, 蝴蝶便來!

象牙宮

2024年龍年勳章

bobo721 發表於 12-5-19 16:20
好奇問,如果有人攞走, 是否銀行會睇cctv是否有人取?? 如有人拎,銀行是否會報警追討?
咁case是否要罰果個人坐x?還是police拉貪心的人呀?
早排都有個 model
貪心取走之前個人即 atm 款項
cctv 拍到個樣 + 過程

個 model 留案底。。

kekka    發表於 12-5-22 01:16

象牙宮

2024年龍年勳章

bobo721 發表於 12-5-19 16:53
如要追討, 我姐姐報左警有用咩??
商場果d提款機,途人人來人汪,點知是否香港人定新移民拎?
plice 睇番cctv只睇到賊樣子點會拉佢呀??
而且又冇賊提款記錄,可能係行開途人拎,香港咁大....沒有可能囉!!

好奇入來睇下

真系奇!

mouth:

侯爵府

陪月勳章

Sumyeema1 發表於 12-5-21 11:10
早排都有個 model
其實上次MODEL個單野已經攪到咁大,唔少人都知做壞事實有人佑嫁啦,咁都仲夠膽走去攞。

珍珠宮

陪月勳章

回覆:家人忘記左拎番提款機的錢......

快d拿去差館啦, 刑事來架

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:bobo721+發表於+12-5-19+16:20+好奇

原帖由 Sumyeema1 於 12-05-21 發表
早排都有個 model
我記得係600蚊。。為左600蚊

侯爵府

真奇怪?! 點解樓主問左好多次警察會唔會check 係香港人定大6人做? 偷嘢就係偷嘢,乜人做有關係咩?

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

回覆:tc001039 的帖子

佢好肉酸囉。

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

子爵府

nintendo 發表於 12-5-21 09:59
似係某商場,又人經過,拎走 d 錢 ( 講黎講去都話係途人喎)
咁就算 cctv 影到個樣,應該都唔捉就真
不過, ...

我嗰單都係因為$200, 個女人咁就有案底喇, 所以好多野都係天網恢恢....
係刑事, 銀行就會pass 嘅警察, 佢就會做嘢,
攞得嘅, 就係貪心啦....

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

kkvicky 發表於 12-5-21 11:16
真奇怪?! 點解樓主問左好多次警察會唔會check 係香港人定大6人做? 偷嘢就係偷嘢,乜人做有關係咩?

有同感。

咁多 JM 已經講左要報銀行,
正常港人晌咁情況下唔見左錢o既,
都拿拿臨去報銀行先啦,
仲要執著/擔心拎人錢果個會唔會點點點....

伯爵府

我都試過忘記拎,好彩排我後面的哥哥仔好人,追住我話我知未拎錢!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

攞走100 攞走400 定 攞走4000 點都一定係唔啱 呢啲$$係屬於別人的財產 即偷竊

人哋係有權報警追究 調番轉個角色去諗 自己都會去同銀行講同埋報警啦 真係唔好貪心 為咗咁而留案底 何必?

侯爵府

陪月勳章

如果真係樓主攞左,我建議快D攞番去警局自首仲有得求情。

水晶宮

引用:真奇怪?!+點解樓主問左好多次警察會唔會che

原帖由 kkvicky 於 12-05-21 發表

...
成日提住唔報警,又問大陸人,可能樓主不是香港人,是居港大陸人

珊瑚宮

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有冇人有家人朋友喺 ATM 唔記得攞$400, 叫佢即刻去報警啦

pinkdoll  其實都唔知係人攞走係400? 1000? 定 4000?  發表於 12-5-21 11:46

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

牛精仔 發表於 12-5-21 10:57
唔知攞人錢果個, 有冇同全港數以萬計CCTV SAY 個 HI ? 有冇帶口罩由頭LUP到落尾先攞人地D錢? 為幾舊水唔坐 ...

佢冇對住 CCTV say hi,
不過上黎 BK say hi 遮.....

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我試過去完Disneyland o係門口draw cash, 點知阿囡嘈住急VV搞到我錢都唔記得拎就衝O左入toilet, 結果到第2日先發覺無拎到d錢, 好彩我記得我拎錢果陣後面係無人, 所以部機食返d錢入去~

最後同發卡錢行申請佢地會去查, 等3個禮拜到就過番數比我喇

首頁

尾頁

跳至