嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個仔而家1歲半, 有嚴重濕疹+氣管敏感+食物敏感!!!

就算點小心, 但....每個月都梗會因傷風..咳..感冒引致支氣管炎(喘到好大聲,6,7個人位都聽到),
搞到個個月都要食抗生素同聞氣.....有時喘得犀利重要食類固醇,
醫生都話佢氣管好差,將來有哮喘既機會好大,

因為真係食西藥食到驚,個個月食抗生素同類固醇,食到佢好弱(經常成頭成身淡汗)~
以經成日煲鱷魚肉,但都冇乜幫助,好想睇下中醫幫唔幫到佢,

所以好想知道九龍區有冇好既小兒中醫介紹??? THXXXXX大家

洋房

我仔仔之前腸胃唔舒服,試過帶佢睇浸會大學既中醫趙春玲,都唔錯架
佢係專睇兒科的

大宅

我仔3歲, 之前成日病, 睇緊呢個中醫, 80後, 好後生, 但好細心, 解釋得好清楚, 已睇

左2個幾月, 身體有明顯的改善, 得星期6下晝係旺角, 其他時間係西灣河

http://blog.yahoo.com/_IFHVP6HUIF57QF2XDRRKNE4NPE/articles/95878

別墅

marco_mario 發表於 12-5-22 16:22
我仔仔之前腸胃唔舒服,試過帶佢睇浸會大學既中醫趙春玲,都唔錯架
佢係專睇兒科的
...

THXXX

別墅

Desmondmummy 發表於 12-5-22 16:37
我仔3歲, 之前成日病, 睇緊呢個中醫, 80後, 好後生, 但好細心, 解釋得好清楚, 已睇

左2個幾月, 身體有明 ...

其實1歲半可以咁細個睇中醫飲中藥嗎??
會唔會咁細個,個腎末完全發育,就飲中藥,對個腎會唔會唔好??

大宅

我都向楊醫師問過同一個問題, 他說不會因藥材都是天然的,

不會有問題

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:我仔3歲, 之前成日病, 睇緊呢個中醫, 80後,

原帖由 Desmondmummy 於 12-05-22 發表

左2個幾月, 身體有明 ...
i also see her
你係米睇田醫師?

首頁

尾頁

跳至