跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

Re: 0601"媽咪會"

mr2 寫道:
呢幾日晴晴都噴奶.... 搞到我等佢食半安就掃一次風..
又時掃得唔好就噴... 之後又要同佢換過哂d衫...
真係好鬼忙.......

昨晚佢都係咁,但係呀b又唔可以飲一半掃風,佢咁樣係唔會再食
係呢,你地容易掃風呀,我果個唔得易,要掃好耐,但好多時都掃唔到

男爵府

好媽媽勳章

Perria 寫道:
mrsmcdull

b女病倒了~~~全天候24小時貼身!!!
好擔心!!!
岩岩餵了她吃1.5oz~~~~~~~今日由朝早計起6:00到依家都唔知有冇5oz入口~~~~~~ :-(

仲咩事呀,有冇睇醫生,醫生點講呀,保重呀

男爵府

好媽媽勳章

Perria 寫道:
may123

bb重量ok嗎??

都係唔係有太大的增長,醫生話過得去,我又唔敢再同佢轉奶粉喎,我巳經同佢轉左3次,我都覺得好對唔住呀仔咁 :-(

伯爵府

我阿toto(真名)都係,好煩,一打就會嘔奶,又要彈佢腳板底整佢喊~but佢好難先喊~ :-( :-( :-(
mrsmcdull 寫道:
我阿毛毛(bb乳名)好常打嗝,睇見佢就辛苦。 :-(

男爵府

毛毛唔只嗝,又係會嘔奶同好難掃風。

仲會成日鼻塞,吸鼻又唔work,要幫佢按摩先掂... :-(

伯爵府

mrsmcdull...我阿toto都係,成日掃風完都嘔奶,仲要半夜先會咁! :-( :-( :-(

仲會成日鼻塞,吸鼻又唔work,要幫佢按摩先掂... :-(

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

妳哋會唔會好驚BB瞓覺嘔奶而妳又唔知架? 我成日都會好驚佢嘔奶透唔到氣, 所以瞓覺嘅時候佢一郁或出聲, 我都會即刻睇吓佢做咩, 所以攪到冇覺好瞓. :-( :-( :-(

男爵府

me too la :-(

毛毛今日七磅半啦,開心C

大宅

睇見咁多位媽媽係度分享湊仔心得, 真係想快d join 你地... 但又見你地叫哂辛苦咁, 怕阿囝出世後日子難過...

預產期係1月29日, 希望仲有十呢日 free(自由身)啦... 有乜事就安排攪左先, 費事阿囝出世後, 只係可以對住佢團團轉...心情真係七上八落, 想快d見到佢, 但又唔捨得d咁舒服嘅日子... 唉..

伯爵府

me too~!!!! :-( :-( :-(
DoDoDoDo 寫道:
妳哋會唔會好驚BB瞓覺嘔奶而妳又唔知架? 我成日都會好驚佢嘔奶透唔到氣, 所以瞓覺嘅時候佢一郁或出聲, 我都會即刻睇吓佢做咩, 所以攪到冇覺好瞓. :-( :-( :-(

男爵府

好正常la.. 過多幾個月你就好訓D架la.
[/url]

男爵府

咁快就鼻塞?
真係太塞.. 用口吸la.. 我老公好得架. hehe.

掃風.. 人奶係無乜風架.
不過會嘔奶就要掃lu... 餵人奶又嘔..好肉痛架.
又怕佢餓.. 又無奶再比佢..

[/url]

別墅

Totally agree!!!

男爵府

好媽媽勳章

[quote]

複式洋房

今日番健康院睇黃(因為之前唔知要番去覆診), 冇事, 但係醫生話阿b增磅慢, 同我諗0既一樣, 醫生叫我試下加多餐俾阿b食, 但bb食人奶都食成粒鐘, 加埋補奶粉, 都唔知可以係咩時間到加多餐 :-(

男爵府

食人奶通常最多30-40分鐘呵,你而家一日餵幾多餐?

bbemily506 寫道:
今日番健康院睇黃(因為之前唔知要番去覆診), 冇事, 但係醫生話阿b增磅慢, 同我諗0既一樣, 醫生叫我試下加多餐俾阿b食, 但bb食人奶都食成粒鐘, 加埋補奶粉, 都唔知可以係咩時間到加多餐 :-(

複式洋房

姑娘話打c嗝, 可以喂水 or 搞喊bb...ok架, 我try過

Charlotte

Baby

子爵府

係呀,bb一有些少e郁,我就好鬼驚

debbymama 寫道:
[quote]

Totally agree!!! [/quote]
]

男爵府

食人奶超過半個鐘都係唔岩架.
3,4個字至半個鐘..
有時佢唔係肚餓.. 係想搵野啜..
唔好比佢食咁耐呀.
情願比佢食密D.. 2個鐘食一次咁.
[/url]

伯爵府

我依家一到夜晚就好驚架la~bb日頭食飽就瞓,but,一到夜晚,11點幾餵佢開始,佢就會發癲,飲完奶,換完片,一陣又會嘔奶,又漏屎......無得瞓~ :-( :-( :-(

首頁
12345...8

尾頁

跳至