懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

醫生話系我既選擇,話唐氏系睇下BB患唐氏系會高or 地,如果無一定答案,有無需要做呢?做完如果高,都無辦法,得個擔心。。。。你地話有無必要做呢?

大宅

回覆:cathycathy 的帖子

去公立排期做啦,市民福利嘛!

大宅

引用:醫生話系我既選擇,話唐氏系睇下BB患唐氏系

原帖由 cathycathy 於 12-05-23 發表
醫生話系我既選擇,話唐氏系睇下BB患唐氏系會高or 地,如果無一定答案,有無需要做呢?做完如果高,都無辦 ...
做唔做check唐氏,一定是你的選擇。如果24w之前發現是唐氏,可以選擇終止懷孕;如果決定生下來,可以揾定資料,作好心理準備。所以一定要check唐氏呀

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:有無需要做唐氏?

上兩胎比錢我冇做,今胎包左咪做囉,點知計錯數,做唔到早期得中期,6成準,點知出黎又話我高危喎

擔心到我!即刻找醫生再抽血加超聲波,超聲波根本睇唔到阿囝似個啲,正常過正常!

過兩日望抽血報告係low risk lor

真係好討厭呢個咁唔可信的test:;pppp:

大宅

市民褔行做左先,起碼有咩事都有準備

男爵府

有無需要做唐氏?

當然做啦,做左唔會後悔。 DD錢唔慳得!買個安心都好!

別墅

zuzu888 發表於 12-5-23 09:03
上兩胎比錢我冇做,今胎包左咪做囉,點知計錯數,做唔到早期得中期,6成準,點知出黎又話我高危喎 ...
我就系驚做左得個驚字 >__<

大宅

其實我都問吓哩個test有咁多假陽性, 但有無假陰性架呢? 個結果都只係一個比率, 係咪話低都會有機會中架呢? 我都幾擔心吓... 剛先驗咗血, 等緊報告出...

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

做左安心d

水晶宮

回覆 zuzu888 的帖子

我在政府驗中期, 但聽你咁講政府信唔信得過? 但我而家都過晒, 冇得驗?

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 bibi99 的帖子

緊係有...
有個 blog 好出名, 佢生左一個 ds...
但佢做個 test 時係 1/6xxx
到照結構先發現....照生

另一個
1/2300
都係結構先知....

bibi99  咁幾時先可以照結構呢?  結構要照咩先照到係咪DS呀?  發表於 12-5-28 20:52

子爵府

回覆 iamlazy 的帖子

你照做啦...
當 us 見下 bb 都好..
話唔定 low risk 咪可以安心lor..

但又好似我咁...
咪第二日 一朝 打左 二三十個電話好彩 即日 診所再抽血加 us...比$ 1400 lor..

當日照表徵己可知真係有事的機會啦..

仲可以入埋 bb 會拎 free gift

等多 2 日...報告 low risk...

咁我當冇事發生過啦~~

大宅

有必要做!

首頁

尾頁

跳至