在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

公司只有我同老闆和他個仔三個人,今年2月尾時已經話結業,炒過我一次,但我剛有了bb2個幾月并通知他了,所以他又吾可以炒我,要我生完bb後再打算,現在我6個月了丙過多3個月就預產期了,就再次提結業炒我,話會补足人工比我添,我怎樣好呢?到這個5月31日為止,补一個的人工加上10個星期的產假再加遣散費同大假等

男爵府

咁佢都補足比你,佢要執都冇辦法架喎......生完再搵工囉

子爵府

叻叻勳章

放開心情, 吾好影響到心情, 當休息下, D時間睇下育嬰書, 睇下BB工作方面, 吾好免強, BB黎左之後, 先慢慢同老公商量!

BE HAPPY! 十卜^^

別墅

謝謝

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

你老細話執笠都無計, 只要佢賠足就得, 仲有3個月, 咪當自己提早放產假囉

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

呢個情況都可以接受到既

別墅

我最怕是他是假結業

子爵府

好媽媽勳章

就算佢假結業你都無辦法, 因為佢已賠足比你. 所以唔好諗太多, 話唔埋你生完唔捨得返工呢?

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

仲好.依定補足比你..你可以有錢收又可以係家休假...我又唔擔心呀,可惜我公司係上市公司,無我份
36日咋...緊張緊張

伯爵府

好媽媽勳章

公司再次話結業,耍炒我啦!

我反而想公司結業補錢比我,等我可早小小做全職媽媽。公司如果補足比你便不要想太多,開開心心地休息等生bb

Coey131    發表於 12-5-29 16:02
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

大宅

爸B勳章

補足俾你執笠都沒法...
佢可能都唔想結業呢..
你響度做都知公司生意多唔多嫁?

別墅

公司生意吾多.因做garments,是做歐洲生意的.

別墅

另外我想請問一下,公司結業是否會出番一封遣散信比我的嗎?

子爵府

BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

佢補足比你, 你就當早D放假休息下囉
就算佢宜家唔炒你, 你都預左生完佢會執笠唔做傢喇

別墅

是啊

水晶宮

係la..真結業又好..假結業又好..最緊要佢e個階段賠足比你jet..係米..你估甘多都無用...佢賠吾足比你就話上勞工署追討佢...相反佢都依法辦事..你米疊埋心水提早放假等生bb law...

別墅

是否叫老闆出番一封工作證明比我呢?定還是遣散信呢?

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:是否叫老闆出番一封工作證明比我呢?定還是

原帖由 rallki 於 12-05-29 發表
是否叫老闆出番一封工作證明比我呢?定還是遣散信呢?
應該兩個都有

別墅

回覆 catfy 的帖子

thank you! 我5月31日是 last day了,那日是否出晒糧同文件比我呢?

首頁

尾頁

跳至