在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

真系行行都好靜喔。。搞到今年都冇人工加。

大宅

我做電子科研的shipping在科學園做的. 冇咩特別, 一個月走兩至三次貨.

大宅

回覆 Anson_Ma_Ma 的帖子

我一個月都係兩單入幾單出. 以前就會走飛機, 船. 而家走dhl, ups仲快.

平時要做埋admin野, REPORT, 忙又忙唔死, 得閒又唔可以咁揚上網....

珍珠宮

我份新工做到扒喺度, 救命.

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

大宅

我都係做shipping(manufacturing)

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆:做SHIPPING/FORWARDER/船公司的請進

Me too! Super bored!咁就會好掛住家中個bb

男爵府

kk0626 發表於 12-5-25 15:50
請問你轉左邊行?坦白講,做左科記7年,來來去去都係做同樣嘅嘢,我都覺得幾厭,但轉行又驚搵唔返咁嘅人工,都唔 ...

kk0626,
我都做左科記成10年, 宜家係ftm, 我覺得做科記有好有唔好, 好既就係份糧幾高又穏定.
唔好既就係, 一日做到晚, 都完全冇時間去學其他野, 所以唔做科記都唔知自已有咩其他專長<=(我只係講我自己).
所以, 到我出返黎搵工, 都唔知可以做d乜

男爵府

引用:Quote:kk0626 發表於 12-5-25 15:50 請問你

原帖由 kaka1128 於 12-06-02 發表
kk0626,
我都做左科記成10年, 宜家係ftm, 我覺得做科記有好有唔好, 好既就係份糧幾高又穏定.
唔好既就係, ...
me too 我做左超過十年 而家係ftm

男爵府

引用:Quote:kk0626 發表於 12-5-25 15:50 請問你

原帖由 kaka1128 於 12-06-02 發表
kk0626,
唔好既就係, ...
我都有同感,唔做科記我都唔知自己可以做D乜做shipping 我又唔識整佢地D document, LC更加唔知點搞~做其他行業嘅CS又要由頭黎過(包括人工),加上要湊小朋友,又無時間進修,前途一片灰暗

大宅

畀面勳章

回覆 kk0626 的帖子

我做開廠的shipping, 反而覺得科記難d喎, 尤於唔洗LC. 所以人工都好低的.
但為求準備收工,唔太多野做囉!
:weapon:

首頁

尾頁

跳至