興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

如題!謝謝!
小寶

侯爵府

畀面勳章

小寶 發表於 12-5-23 16:37
如題!謝謝!

最簡單係 iPhone 上裝 Google Sync,睇呢度
http://support.google.com/mobile/bin/answer.py?hl=zh-Hant&topic=14252&answer=138740

Sync完去Note 會用果個 Google a/c,
之後係 Note Login 番 Gmail,
咁聯絡人就會自動 sync 落去 Note

大宅

好媽媽勳章

A346 發表於 12-5-23 17:01
最簡單係 iPhone 上裝 Google Sync,睇呢度
http://support.google.com/mobile/bin/answer.py?hl=zh-Hant& ...

唔該晒!
小寶

大宅

我用gmail backup d contact

大宅

好媽媽勳章

請問已在IPHONE裝了GOOGLE SYNC, 如何轉入GALAXY NOTE呢?
唔好意思,太多問題
小寶

侯爵府

畀面勳章

小寶 發表於 12-5-23 17:32
請問已在IPHONE裝了GOOGLE SYNC, 如何轉入GALAXY NOTE呢?
唔好意思,太多問題

iPhone 裝完 Google Sync 後應該會先 sync 上去 google,
可以用電腦上 google contact 睇下 sync 好未,

https://mail.google.com/mail/u/0/#contacts

之後係 Note Login Gmail apps 或 Google Play,
一般等一陣就會自動sync contact去部機,
如果未見就去 menu > 設定 > 帳號及同步 > google ,
睇下有冇著到 同步連絡人,
或撳 立即同步

大宅

好媽媽勳章

已經做晒,但都係冇聯絡人的電話資料
小寶

侯爵府

畀面勳章

引用:已經做晒,但都係冇聯絡人的電話資料

原帖由 小寶 於 12-06-01 發表
已經做晒,但都係冇聯絡人的電話資料
係電腦上番google contact 有冇資料?

男爵府

陪月勳章

如果唔想電話上google~係咪無其他辦法呀,我唔想將我d friend的電話上internet呀
我家有毛豆,毛毛家姐長長的,豆豆妹妹圓圓的,我愛毛豆。

侯爵府

畀面勳章

queeniechung 發表於 12-6-8 14:28
如果唔想電話上google~係咪無其他辦法呀,我唔想將我d friend的電話上internet呀 ...

可以用最原始方法抄去Sim卡,
再由Sim卡抄上新機,
唔好處係Sim卡有限制有o的資料抄唔到...

另外一個方法應該可以係itune將o的contact export出黎,
再由Kies import 入去,
不過我唔肯定係咪可行...

首頁

尾頁

跳至