自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

小小分享,家有"慢世魔王"的媽媽請進 ..............

我都要買個

http://lilypie.com/Fifth_Birthday_code.php
驕傲(Pride).貪婪(Greed).迷色(Lust).忿怒(Wrath).嫉妒(Envy).貪食(Gluttony).、及懶惰(Sloth).

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

birdy09 發表於 12-5-24 16:44
係呀

你生多個,有人同佢爭食米會食快 d 囉

想問細老闆大左有無進食快左?

我家小怪獸是學校所以野自己做/食, 唔洗人幫(老師講); 返家就是港孩, 佢一哭大長老就黑面/發脾氣, 細長老就餵食飯/追食, 細長老同我們講: 小怪獸好乖自己用匙食飯, 但是每次返家見到事實不符.

這星期迫小怪獸要自己食飯, 唔準其他人幫, 搞到細長老好唔開心無心機. 我成個星期訓唔著

珍珠宮

2023年兔年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

good wor, i may need one in the future.

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

小虎與點點 發表於 12-5-24 17:13
想問細老闆大左有無進食快左?
大左有食快左,尤其是有佢鍾意食嘅餸時仲會快d

你唔好俾佢喺屋企俾人追住嚟食飯,既然佢在學校食無問題的話,就係你屋企d 炸兩嘅問題 ............ 你限住小怪獸要幾多分鐘食完飯,夠鐘就要收嘢,邊個都無情講,就算肚餓都唔準俾其他嘢佢食,直至下一餐飯為止 。咁當然你要大細炸兩都要同你合作,如果唔係,盞搵交嗌

子爵府

回覆:小小分享,家有"慢世魔王"的媽媽請進 ..............

我之前都用呢個方法,初初好work,但後來就....

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:小小分享,家有"慢世魔王"的媽媽請進 ..............

水晶宮

好媽媽勳章

birdy09 發表於 12-5-24 13:16
話說我家細老闆做功課十分之慢,每次我返到屋企,就要發癲地督促佢完成學校的功課 我試過同佢講要自 ...
多年前試過,不過2,3個星期之後又唔work了...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

大宅

回覆:birdy09 的帖子

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

男爵府

我都買個試下先

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

小小分享,家有"慢世魔王"的媽媽請進 ..............

男爵府

畀面勳章

let me 搓搓先, 腥橋

伯爵府

birdy09 發表於 12-5-24 13:16
話說我家細老闆做功課十分之慢,每次我返到屋企,就要發癲地督促佢完成學校的功課 我試過同佢講要自 ...
好好既方法

大宅

大宅

~明天我又買番個先..我大女是慢......................世.............魔.................王
我要和我家的小可愛們快快樂樂過日子=v=

禁止訪問

BK Milk勳章

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

superyen 發表於 12-5-25 00:47
~明天我又買番個先..我大女是慢......................世.............魔.................王:igi ...
我都想阿仔快 d "meet" 甩呢個朵

首頁

尾頁

跳至