論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

姐姐做左3個月就借錢,話屋企人入醫院,我其實唔想借,但老公話費事佢懷恨在心,對小朋友唔好,可能都要借!
各位媽媽,如果借,有乜要注意?我第一次遇到借錢姐姐,希望大家教我應該點做,謝謝!

大宅

回覆:bunny_mama 的帖子

千祈唔好,借開就會有第二次,工人通常講大話借錢:

複式洋房

唔借!
我開頭個印印黎唔夠一個月,就話個仔要入醫院做手術!..
我就話我唔會借比你,你問啦agent借啦!
.....通常都係假既.....
.....小心!..跟住佢可能會...偷!!

大宅

回覆:kaka2046 的帖子

咁你話唔借佢跟住點?

大宅

kaka2046 發表於 12-5-25 10:36
唔借!

我都唔會借. 不過有人仔係佢手上...........如果借得 $1,000 to $2,000 元內, 我就會叫佢當預支下個月糧, 而下個月出糧時, 會扣回. 當然要叫佢寫清楚啦.

公爵府

No way!!

大宅

kaka2046 發表於 12-5-25 10:36
唔借!

完全一樣(先借後偷).....Totally agree !!!
我嗰個今日又出招話要返agent度攞 passport 開 Indo. Bank A/C#(今個月先正式出Full pay),
打電話返agent問話跟本唔駛original, copy 已經ok... 上個月先問我borrow money, 今個月就有$
到要開A/C#, 尋日仲見到佢帶隻新介指.....

印印靠得住...豬乸都會上樹:;pppp:

複式洋房

bunny_mama 發表於 12-5-25 10:40
咁你話唔借佢跟住點?
無野呀!..咪又係咁做!!技巧D同講話唔借..........之後咪無左件事....!
.....當時我仲有BB比佢湊緊!!

.....佢仲驚過你啦,佢都驚無左份工,因為佢應該仲欠agent錢未還晒!

複式洋房

Miranda05 發表於 12-5-25 11:01
完全一樣(先借後偷).....Totally agree !!!
我嗰個今日又出招話要返agent度攞 passport 開 Indo. Bank A/C ...
絕對認同!

首頁

尾頁

跳至