2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

之前感冒,睇咗兩次西醫一次中醫,但總係好似唔斷尾咁。
個喉嚨成日好似黏黏地,但咳又冇痰,係濃口水咁,成日都覺得凍,有時出冷汗,頭暈,有兩次搭車時暈到嘔咗出黎。
我都唔知究竟係感冒定害喜,唔知去唔去睇醫生好…

大宅

回覆 回覆:grass_ft的帖子

我都感冒未清,成日都覺得凍,有時會凍有時又熱,前兩日睇左醫生,普通科話藥性輕可以吃,第日睇婦產科話捱得過就唔好食,跟住,我就吽左幾日,衣家都仲有咳。

別墅

我由有左到而家10W2D 總供睇左6次醫生.........都係睇流鼻水,咳果D, 咳就好番, 但係感冒都斷唔到尾, 坐低就一個鼻塞,訓係度就兩個鼻一齊塞。。。。唉。。。。。。。食極藥都唔好。。。

別墅

回覆:有冇媽咪成日好似感冒唔斷咁?

我都係甘。差不多20日了。仲未好晒。

別墅

唉,我已經睇左6次西醫,不過唔斷尾,所以決定睇返中醫,今日睇第二次!

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回

睇6次又誇D喎, D菌一定好勁
睇中醫清一清個底好D, 西醫好難斷尾, 只可以治標

民房

其實我都成日發冷,有時有少少鼻水,通常訓下就好d,我無睇過醫生啊,我都唔知係病定有左會發冷

別墅

有冇媽咪成日好似感冒唔斷咁?

我上胎又係咁,今胎又係咁,有咗就感冒不停,食太多藥真係唔好㗎,但唔食就仲辛苦…

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都係呀...感冒之後..又發冷...又咳...
最慘係一咳就嘔...好辛苦...醫生話頂得住就唔好食藥...
我頂緊架啦...
各位媽媽...努力呀

大宅

我都係呀!咳左成個禮拜又有痰,睇左兩次西醫都唔得,所以今日睇中醫希望快啲好返!

公爵府

陪月勳章

無病過!係無胃口同嘔only!

係唔係平日開大冷氣又著唔夠衫訓呀?

別墅

有冇媽咪成日好似感冒唔斷咁?

我之前喺公司係有俾個冷氣吹親,咁岩身邊又有人病,之後就一直都唔斷尾咁。
而家我成日都好似發冷咁大熱天都著長袖外套仲要流冷汗,流一陣就頭暈,暈一陣可能會反胃,反胃一陣加埋咳就可能會嘔,但我平時病又唔會嘔的。總之感覺就好唔舒服,又冇精神理大囡,個心都唔開心。

大宅

回覆 回覆:grass_ft的帖子

試下蓋厚被焗身汗啊,感覺好一點。

公爵府

BK Milk勳章

我都係咳左成個禮拜都唔好,本身自己一咳就咳好耐,而家食d藥又冇乜用,咳到訓唔到
寶貝囡提早係12月8日出世喇~37w1d~7.4磅

首頁

尾頁

跳至