單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

以為自己一直很努力每天為自己, 為兒子生活著....

原來自己呃自己地生活真係好辛苦... 清醒既時候會不自覺喊... 現在還會想起從前... 還會甜甜蜜蜜地笑...

我真係情願佢去左好遠好遠既地方, 成為我既守護天使, 唔使等我情緒病發作前會覺得個男人隨時返來這個家... 唉........

我同朋友傾計.. o的眼淚又控制唔到了.... 唉唉唉

GR8  我嘅感受同你一樣  發表於 12-5-29 12:14
Coey131  加油!!  發表於 12-5-28 16:53
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

禁止訪問

引用:以為自己一直很努力每天為自己,+為兒子生活

複式洋房

回覆:dordor1207 的帖子

把精神放在孩子上,時間會淡忘一切

侯爵府

我都以為係架.. 二年都無乜進展咁... 不過我喊過了又會再努力工作的

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

子爵府

回覆:死火, 我又控制唔到o的眼淚呀

間唔中發洩喊吓都係好事

加油

長期都情緒低落

翡翠宮

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

死火, 我又控制唔到o的眼淚呀

振作呀

人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

大宅

加油呀!

禁止訪問

侯爵府

無咩野, 我耐唔耐就係咁.. 人有時太好記性係比較麻煩... 我份人太執著, 但係明明知道人地有自己既新生活.. 我死都唔肯放手, 所以我情願佢去左好遠既地方永遠都唔再返來, 但係事實佢又活生生在世上的...

複式洋房

回覆:dordor1207 的帖子

無希望的事,不要再想!得閒自己也去擴闊圈子!唔好淨係唸夠屎呀!

侯爵府

我有.. 不過好多都睇唔上眼.. 所以我應該要去參加 mei ling...

子爵府

dordor1207 發表於 12-5-28 16:25
無咩野, 我耐唔耐就係咁.. 人有時太好記性係比較麻煩... 我份人太執著, 但係明明知道人地有自己既新生活.. ...

始終人非草木, 一個曾經親密又愛過嘅人, 吾係話忘記就可以忘記, 心底裡已經同親人無咩分別; 我自己有時都會咁, 理智上知道自己吾再愛佢, 但心裡都有些少關心佢, 不過我吾會表現出來; 人生在世, 有時好難講, 今日分開可能係為將來有更好的人, 又或者上天比大家反醒, 到將來再一齊的時候更美滿.........有太多可能性; 不過, 目前最好就係做好自己, 改變自己, 令自己變得更好, 倘若, 他仍然不回來, 你都無損失, 只是他走寶又或是無緣, 話吾定因為你的改善會有其他更好的人等緊你呢..., 放開d, 喊完搵d開心事做吓, "口踢"吓自己.....! 努力!

侯爵府

回覆 wife 的帖子

多謝支持... 就係全世界都唔會睇好佢呢段所謂既中港婚姻, 所以我先比太多幻想自己有一日佢會返轉頭...

根本我都明白很多道理.... 我好貪心, 我傻傻地等個癲佬回家同一時間都會睇下有無更加好既人在前面的........ 之但係暫時未有...所以咪沉醉響以前既幸福時光...

子爵府

dordor1207 發表於 12-5-28 16:54
回覆 wife 的帖子

多謝支持... 就係全世界都唔會睇好佢呢段所謂既中港婚姻, 所以我先比太多幻想自己有一日 ...

好正常....女人通常都有好多非理性嘅憧憬同期望.....我都試過; 不過, 有時清醒嘅時候, 我又諗咗佢好多我接受吾到嘅嘢(老樣,大肚腩,大眼袋,自私,貪心, 吾識同我溝通,吾進步,大男人+自卑....), 有時諗諗吓自己都笑咗..., 之後同自己講, 呢d人應該從我生命中delete....,然後勸自己搵個好d啦, 慢慢就無再諗佢lu.....!

如果吾覺意諗起佢....我通常都會即刻做facial, 油指甲, 搵嘢食......分散自己思想, 對我都work架, 你都可以試吓!

大宅

dordor1207 發表於 12-5-28 14:19
以為自己一直很努力每天為自己, 為兒子生活著....

原來自己呃自己地生活真係好辛苦... 清醒既時候會不自 ...

新生活要加油唷

別墅

死火, 我又控制唔到o的眼淚呀

頭先看回以前同老婆電話whatsapp紀錄,眼淚真係控制唔倒的!

大宅

好媽媽勳章

加油!

男爵府

人非草木, 感情流露也是自然的事, 為個男人喊完佢又唔會可憐我的, 費時比佢笑我無左佢唔得, 最多咪喊自己蠢信錯人, 喊完又可以精紳做事了.

大宅

多多媽....喊完就要開心返啦 日子點都要過.... 何不過得開開心心...... 重有位公子等緊妳.....

ps 多多媽..... 妳搬左去邊??

禁止訪問

引用:人非草木,+感情流露也是自然的事,+為個男人

首頁

尾頁

跳至