跳至

首頁

尾頁

大宅

開心吸收勳章 畀面勳章

好少人討論呢間學校,大家可以講下呢間學校如何嗎?

[url=http://www.TickerFactory.com/]

大宅

I want to know too.

複式洋房

D人話幾好,但我姨甥女由此蕭漢森轉到陳元喜,D數學退步左,D數學功課唔知點解成日要畫圖

男爵府

好媽媽勳章

回覆 vinvinwong 的帖子

點解由蕭漢森走既?蕭漢森唔係幾好架咩?

複式洋房

蕭漢森幾好GA,不過辛苦D因為好多功課做,可能係咁所以考試都唔使點溫成績都好好
佢係因為搬左屋所以先轉校,個次問收唔收插班生突然話咁你做筆試,佢都無PREPARE過就做都有88分,所以蕭唔差

複式洋房

我都好想知, 因為亞囡派左lee間, 我好擔心。

大宅

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆:vinvinwong 的帖子

可唔可以詳細D,點好法,如果同靈糧同雨川比,又如何

[url=http://www.TickerFactory.com/]

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

vinvinwong 發表於 12-5-31 10:19
D人話幾好,但我姨甥女由此蕭漢森轉到陳元喜,D數學退步左,D數學功課唔知點解成日要畫圖 ...
請問係幾年班係蕭漢森轉到陳元喜,(是否大圍果間呀)....可否講多D 呀...因我都想轉校呀.....

複式洋房

i want to know the one in Ma On Shan. please help!

複式洋房

佢係由小二下學期轉去陳的,之前係蕭科科都8x分,仲有9x添,但唔係d paper淺,佢仲要無補習,人人睇法唔同,我就覺得無補習同無乜溫書都有咁既成績都叫幾好

大宅

vinvinwong 發表於 12-5-31 10:19
D人話幾好,但我姨甥女由此蕭漢森轉到陳元喜,D數學退步左,D數學功課唔知點解成日要畫圖 ...

上次家長會,有聽老師解釋數學嘅教學模式,大致上用圖像加深小朋友嘅數學概念及訓練邏輯思維.....聽落,我覺得方法唔錯,當然,個個小朋友嘅吸收能力及學習方式有唔同,但個人認為,溫習最重要.
純屬個人看發,不喜勿插!謝謝!
BB - 12月29日 - 重6.9磅.      

首頁

尾頁

跳至