興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

環保接龍勳章

我用facebook for android upload 條片上去,upload 之後竟然自動幫我delete咗我手機個original!!有冇可能救得返?條片係我個女母親節音樂會嘅表演片嚟架!

侯爵府

畀面勳章

chingcging 發表於 12-5-30 06:34
我用facebook for android upload 條片上去,upload 之後竟然自動幫我delete咗我手機個original!!有冇可 ...

係電腦安裝呢個
http://azo-freeware.blogspot.com/2009/03/recuva-124399.html
然後將手機或SD卡駁去電腦成為一個 Drive,
再用新裝o既 program 去救...

之後最好跟我呢篇做一次
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4971596
做完之後再有同類型事情發生時可以直上 Dropbox 就會有備份可以羅番...

伯爵府

環保接龍勳章

A346,有關facebook 嘅問題,救我!

thanks!好離譜囉,我係google play 俾rating,唔係唔粒星唔俾rate添呀!

侯爵府

畀面勳章

chingcging 發表於 12-5-30 19:14
thanks!好離譜囉,我係google play 俾rating,唔係唔粒星唔俾rate添呀!

咩 apps 呀?FB for android ?
應該唔會只比 rate 5星,
我都成日 rate o的爛apps 一兩星...

伯爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:chingcging 發表於 12-5-30 19:14 th

原帖由 A346 於 12-05-31 發表
咩 apps 呀?FB for android ?
應該唔會只比 rate 5星,
我都成日 rate o的爛apps 一兩星...
係呀,1星係唔會show commend 出嚟架

侯爵府

畀面勳章

chingcging 發表於 12-5-31 15:43
係呀,1星係唔會show commend 出嚟架

係喎,中文版全部都係一邊狂鬧一邊比5星,冇可能,
而英文版 comment 就好多1,2 星啦...

侯爵府

畀面勳章

回覆 chingcging 的帖子

又唔係喎,原來用 實用性 黎排就會出晒o的5星先,
改做 最新 就會 show到o的 1,2 星啦...

伯爵府

環保接龍勳章

A346,有關facebook 嘅問題,救我!

2of

2odr
2條只係救返1條。

侯爵府

遊學勳章 畀面勳章

引用:我用facebook for android upload 條片上去

原帖由 chingcging 於 12-05-30 發表
我用facebook for android upload 條片上去,upload 之後竟然自動幫我delete咗我手機個original!!有冇可 ...
吓!我未試過

伯爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 chingcging 於 12-05-30 發表

原帖由 unkuku 於 12-06-01 發表
吓!我未試過
我update 咗之後就出事!以前冇事架

侯爵府

畀面勳章

chingcging 發表於 12-6-1 09:50
我update 咗之後就出事!以前冇事架

好難知道幾時會出事,
所以我咪叫大家用Dropbox 去自動backup o羅...

侯爵府

畀面勳章

唉,我終於都領教到啦,
上星期 upload 左一張相上 FB,
結果佢將所有 DCIM 下面除左要 upload 果張之外o既相片及短片所有 delete 晒,
今回真係要由 Dropbox 救番o的相...

伯爵府

環保接龍勳章

A346 發表於 12-6-4 14:39

唉,我終於都領教到啦,

你話係咪離晒譜﹗我依家用Friendcaster,好用好多﹗

侯爵府

畀面勳章

chingcging 發表於 12-6-4 15:27
你話係咪離曬譜﹗我依家用Friendcaster,好用好多﹗

係,我都有用 Friendcaster,
不過都有用官版 FB,因為咁就可以同時用兩個 FB a/c 又唔使 log 黎 log 去...

我係救 files 期間發現左o的 Files 有機會係去左 LOST.DIR 呢個 folder,
你快o的去 LOST.DIR 呢個 folder 睇睇,
佢裡面o的 files 名會係數字,
將佢地改番名為 ???.3gp ,
之後試下開黎睇,有機會你唔見果條片會係度...

伯爵府

環保接龍勳章

A346 發表於 12-6-4 15:40
你快o的去 LOST.DIR 呢個 folder 睇睇,
nothing inside!!!!!

侯爵府

畀面勳章

chingcging 發表於 12-6-4 15:50
nothing inside!!!!!

你條片係 upload 之後係手機消失,
咁條片仲係唔係 FB 上面?

伯爵府

環保接龍勳章

A346 發表於 12-6-4 16:08
你條片係 upload 之後係手機消失,
咁條片仲係唔係 FB 上面?

係FB度架。

男爵府

好媽媽勳章

chingcging 發表於 12-6-4 15:27
你話係咪離晒譜﹗我依家用Friendcaster,好用好多﹗
吓, 乜官方FB攪來攪去都係冇長進, FREINDCASTER係幾好用, 但衰在有些POST是看不到, 因為是第三方APPS,又要用番官方至見到, 於是又要重覆睇POST, 點解官方FB就吾可以做好D呢,我等左兩年都好失望!  
300년이 지나도 당신을 사랑겠습니다.

侯爵府

畀面勳章

chingcging 發表於 12-6-4 16:35
係FB度架。

咁係 FB DL 番落黎啦...

侯爵府

畀面勳章

lsyc 發表於 12-6-4 16:50
嚇, 乜官方FB攪來攪去都係冇長進, FREINDCASTER係幾好用, 但衰在有些POST是看不到, 因為是第三方APPS, ...

的確係,FB 唔係完全開放 API,
所以第三方有o的野做唔到都冇辦法,
FB 要保護自己都冇野好講...

佢個 Android apps 點都做唔好係因為佢同 Google 唔妥o羅,
商業對手,就係咁...

首頁

尾頁

跳至