夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

三年前, 我以為人間悲劇, 意志消沉, 想死, resign 療傷
三年後, 修心成果

回頭望過去, 看回以前留言, 是有點偏激吧.
畢竟, 這只是漫長人生一經歷, 沒有那天的事, 哪有今天的我哩
修禪修佛, 令自己性格祥和了, 一切向好想, 少了一些無謂既執著, 也不太計較, 也許這個原因, 重回職場, 得到不俗既回報, 不過少了時間上 bkmouth:

至於夫妻關係, 他是前所未有的好, 有內疚吧, 理應我會很開心吧.... 但我畢竟是凡人, 要無所顧慮的活在當下, 即使我一向正能量偏高, 也得說.... 真是有難度.

回頭望過去, 曾多次問自己, 若之前選擇分開是否會更好, 今天我可以肯定的答 NO, 因為我倆仍然有愛. 若真的分開, 很多時只是一時之氣...... 表面看可能是好, 因為會不斷吹眠自己, 我要活得好...... 嗰個正死佬.... 但內心呢.....

三年前看 bk, 很多 jm 一見外遇 post 會死鬧, 好似要離婚是必然似的.
三年後的今天, 很開心少了這些留言, 多了更多既分析及支持.

JM, 決定去留, 先估計下自己, 分開後內心是否一定好過d, 記住唔好比d假像呃到.
無論去留, 路一定是難行, 但既然要行, 笑住行總好過嗟怨吧.

就在這六四 3 周年, 作為留念, 順道多謝 bk jm 之前給我支持及鼓勵, 衷心感激.

老公, 我覺得你有偷睇我留言, 不過唔緊要啦, 我地努力吧, 我愛你.

男爵府

回覆:我的六四 3 周年, 回頭望過去......

妳好丫,我都系因為經歷了人生最痛同底潮,比我有機會去禪修念佛,真系好好,可以另人平靜一d,系呢,妳平時多做什麼禪修而有正果尼?請賜教,師兄 !

大宅

回覆 rainbowhere 的帖子

祝福你們

首頁

尾頁

跳至