婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

上回講到99老爺剃BB眼眉。
呢次,奶奶仲顛!!!
BB四個月,我返出來做野了,做全職
C6話俾我媽湊(我一千個唔願意)
但99系C6啊媽,算了。多一事不如小一事。。。
某日,收工返屋企
奶奶喂緊BB吃野。
我叫C6問99喂乜俾BB吃
99好開心甘走來領功
我前日買左D豬骨返來,用鹽腌左幾日,今日煲俾BB吃呀
你睇BB吃得幾開心,仲好好味添。我加左D雞精,又香又甜呀。。哈哈哈。
我深呼吸左一啖氣,然后好冷靜甘講(其實當時我開始唔冷靜)
我話,99你下次不如試下俾返奶粉距飲,同埋試下無腌D咸豬骨粥俾BB吃啦
書上面話,BB一歲以前最好無甘俾吃鹽或含監份既食物,因為BB現在個腎唔可以吃甘咸,你仲要加埋雞精,對BB唔好架
我都未講完,99即系有高八調喊
以前我三個仔女未又甘吃,又唔見佢地有事,以前我仲加埋D鹹魚落去煲添一個月就吃粥仔啦,有乜所謂呀,系你個女寶貝D呀?幫你湊,仲甘多聲氣我系鐘意甘湊呀,無同我講書乜書物,我唔信呢套,你針對我!!我真系陰功咯。。
事實上系我睇育嬰書上面講既,你想玩BB你自己生個玩,無羅我個女來搞飛!!
我話,你俾BB吃埋D雞精(家X牌雞粉)你知唔知大人吃甘多都唔好?
99話,我吃甘多年唔見我有事?(你幾大啊B幾大你易有事啦,高血壓,糖尿病我唔想B細細個變成甘咯)
記得果日我好傷心,完全失控,我保護唔到BB,不過都好,自始我個女俾左我姑姐湊
一勞永逸。。。
多年后,99個寶貝女婿突然同99講,我睇過書,原來BB一歲前都唔可以俾距吃監,對個腎唔好你怪錯好人了
99話,我無錯,我個個仔女都無事,無成日睇書,聽書講。書都錯既!!!
99你講既永遠系真理。唔順從你,從來都得一個結果。。。死或者等死。

伯爵府

環保接龍勳章

你99係頭號危險人物﹗爆佢啦﹗

水晶宮

好彩你收番個B唔比99湊

大宅

99的"宇宙無敵永遠無錯論":

99永遠無錯.
如果發現99有錯, 一定係新抱睇錯/醫生講錯/本書寫錯.
如果新抱無睇錯, 一定係新抱害佢她做錯.
如果新抱無睇錯, 亦無害99做錯, 只要99不認錯, 99就沒有錯.
結論係: 係浩瀚嘅宇宙, 99永遠無錯, 有錯, 都係新抱嘅錯

男爵府

回覆:五個月俾BB吃雞精咸豬骨粥,唔發火無當我病貓

好彩B女無繼續俾99湊點解啲老人家咁固執架!

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

雞粉.

子爵府

親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我以為我99叫我用豆豉煲粥已經好激,原來有99可以用雞粉煲粥......

忍忍忍  豆豉煲粥乜野味???好難想像到。。  發表於 12-6-5 10:55

複式洋房

相比之下我6299成日叫bb瞓少d同食少d原來已經好好,好在你bb唔係繼續比99湊

booboo_long  我99又係...成日話阿仔好瞓覺...佢已經比人瞓得少架喇....  發表於 12-6-20 17:32
多多綠茶  點解要訓少d食少d?  發表於 12-6-5 14:16

大宅

複式洋房

五個月俾BB吃雞精咸豬骨粥,唔發火無當我病貓

奶奶係咁自把自為唔聽人講,正一老頑固,咩都以為自己果一套係岩的,懶醒!好在老公同我一條心,知道點係對bb好,話左唔得就唔得,bb家下都唔過佢手

別墅

好在佢無再湊,如果唔係就真係

大宅

陰公

男爵府

引用:上回講到99老爺剃BB眼眉。呢次,奶奶仲顛!

原帖由 忍忍忍 於 12-06-04 發表
上回講到99老爺剃BB眼眉。
呢次,奶奶仲顛!!!
BB四個月,我返出來做野了,做全職
99食古不化, 書都有錯,咁都講得出

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

如果我99仲在生, 佢都會係咁~

侯爵府

禁止訪問

畀面勳章

引用:你99係頭號危險人物﹗爆佢啦﹗

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

走得快好世界

子爵府

賤99

子爵府

想當年我奶奶叫我㷛粥落鹽,我都黑面, 你個奶奶真係仲爆過我嗰個。

首頁

尾頁

跳至